Začíná Mid Season Invitational, komu věříme ve skupinové fázi?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Začíná Mid Season Invitational, komu věříme ve skupinové fázi?

Začíná Mid Season Invitational, komu věříme ve skupinové fázi?

Honza Fremut

Honza Fremut

6. 5. 2021 13:00

Na co se můžeme těšit v základních skupinách Mid Season Invitational?

Reklama

Druhý nejvýznamnější mezinárodní turnaj v League of Legends Mid Season Invitational dnes odpoledne započne hned šesticí zápasů. V průběhu celého turnaje Vám budeme dopřávat informační servis. Na celkový přehled všech důležitých informací o celém turnaji se můžete podívat do tohoto článku. Nyní se pojďme krátce před začátkem podívat, jak vlastně vypadají jednotlivé skupiny a na co se v nich můžeme těšit. 


Skupina A

Tým Region Soupiska [top, jungle, mid, bot, support]
Royal Never Give Up Čína (LPL) Xiaohu, Wei, Cryin, GALA, Ming
Unicorns Of Love Rusko (LCL) BOSS, AHaHaCiK, Nomanz, Lodik, SaNTaS
Pentanet.GG Oceánie (LCO) BioPanther, Pabu, Chazz, Praedyth, Decoy

Skupina A byla bohužel zasažena pandemií SARS-CoV-2, respektive opatřeními proti ní. Kvůli restrikcím se turnaje nemohl účastnít vietnamský zástupce GAM Esports, a tak bude ve skupině pouze trojice týmů Royal Never Give Up, Unicorns Of Love a Pentanet.GG. Aby byl vyplněn harmonogram, narozdíl od ostatních skupin, si tato trojice proti sobě nezahraje každý s každým dvakrát nýbrž čtyřikrát!  Paradoxně tato změna hraje nejvíce do karet favoritovi skupiny, čínským Royal Never Give Up. S vyšším počtem her nebude mít případná překvapivá ztráta jednoho zápasu takový vliv, jako v ostatních skupinách. Ze skupiny postoupí dva nejlepší týmy, dá se ovšem očekávat, že hrát se bude v podstatě pouze o druhé postupové místo. Royal Never Give Up patří mezi jedny z největších favoritů celého turnaje a také jejich herní styl by jim měl napomoct nenechat se překvapit. V čínské LPL mnohokrát dokázali, že ani po prohrané early game nemají problém hru otočit ve svůj prospěch díky midgame teamfightům, čímž se potenciálně neguje možná výhoda pro slabší týmy porazit RNG skrze agresivní early game. 

V souboji mezi Unicorns Of Love a Pentanet.GG se zajisté fanoušci dočkají napínavého souboje, mírnými favority by měla být ruská pětka, která dlouhodobě těží také z možnosti hrát SoloQ na evropských serverech, budoucnost je ovšem ve hvězdách. 

Skupina B

Tým Region Soupiska [top, jungle, mid, bot, support]
Istanbul Wildcats Turecko (TCL) StarScreen, Ferret, Serin, HolyPhoenix, Farfetch
MAD Lions  Evropa (LEC) Armut, Elyoya, Humanoid, Carzzy, Kaiser
paiN Gaming Brazílie (CBLOL Robo, CarioK, tinowns, brTT, Luci
PSG Talon Jihovýchodní Asie (PCS) Hanabi, River, Maple, Doggo, Kaiwing

Skupinu B budou jistě se zaťatými pěstmi sledovat nejenom evropští, ale také čeští fanoušci. Představí se v ní totiž hvězdné české duo Humanoid-Carzzy. MAD Lions se překvapivě podařilo svým proaktivním herním stylem vyhrát play-off evropské LEC, i když nutno dodat, že ve finále proti Rogue měla tato parta velmi namále, když musela otáčet sérii za stavu 0:2. Lvíčata se zde potkají s tureckými istanbul Wildcats, brazilskými paiN Gaming vedenými žijící legendou brTTem a jihoasijskými PSG Talon. 

MAD Lions budou pochopitelně favority skupiny, nebudou mít ovšem nic zadarmo. Svůj herní obraz v play-off postavili proti týmům se silným tlakem na macrogame, nyní se ovšem potkají s naprostým opakem – týmy z menších regionů, jejichž kvalita macrogame není nikterak valná. Pro fanoušky se tak bude nejspíše jednat o nejzajímavější skupinu ze všech. Dá se očekávat, že o druhé místo svedou souboj instabulští Wildcats s PSG Talon, ale nezatracoval bych ani paiN Gaming. 

Skupina C

Tým Region Soupiska [top, jungle, mid, bot, support]
DWG KIA Korea (LCK) Khan, Canyon, ShowMaker, Ghost, Beryl
Cloud9 Severní Amerika (LCS) Fudge, Blaber, Perkz, Zven, Vulcan
Infinity Esports Latinská Amerika (LLA) Buggax, SolidSnake, cody, Whitelotus, Ackerman
DetonatioN FM Japonsko (LJL) Evi, Steal, Aria, Yutapon, Kazu

V poslední skupině se můžeme těšit na představení momentálně nejsilnějšího týmu světa – DWG KIA a amerického velkoklubu Cloud9. Fanoušky zajisté nejvíce zaujme midlane souboj mezi korejskou hvězdou ShowMakerem a chorvatským midlanerem Perkzem, který se na začátku tohoto roku rozhodl ukončit svou dlouholetou pouť s G2 Esports a odejít za oceán za svým bývalým spoluhráčem Zvenem. 

Zatímco DWG KIA Koreu naprosto ovládli, Cloud9 se velkou část jarního splitu spíše sehrávali a hledali ideální konstelaci a formu našli až ke konci splitu – tedy v nejdůležitějším momentu. Ačkoliv se tedy dočkáme těchto napínavých soubojů, nutno uznat, že kostaričtí Infinity Esports a japonští DetonatioN FM budou v této skupině pouze do počtu. Jestliže ovšem překvapí a dokáží sebrat body silné dvojce, bude se jednat o velké terno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama