Začíná letní split LEC!
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Začíná letní split LEC!

Začíná letní split LEC!

Honza Fremut

Honza Fremut

7. 6. 2019 15:00

Po dlouhé pauze je tu další split League of Legends European Championship!

Reklama

Po 54 dnech jsme se dočkali. Přesně před tolika dny se totiž odehrál zatím poslední zápas LEC, jednalo se o finále jarního splitu v Rotterdamu. Nyní se kolbiště přesouvá zpět do LEC studia v Berlíně a my se tak můžeme těšit na další týdny strávené sledováním nejlepší LoL ligy v Evropě! 

S letním splitem začíná jízda, která má jediný cíl – dostat se na Světový šampionát, který se letos bude pořádat v Evropě! G2 Esports si mezinárodní slávu vyzkoušeli již pár týdnů nazpět, kdy se partě kolem Capse podařilo vyhrát Mid Season Invitational. Na co dalšího se ovšem můžeme kromě G2 Esports v LEC těšit? 

Mladá evropská krev i známé korejské tváře

Jarní split se spoustě týmů nevydařil podle původního plánu, a tak musely logicky přijít změny v soupiskách. Dočkáme se tak nově nejenom talentovaných evropských hráčů, ale také známých tváří v podobě importů z Korei. 

Plán Fnatic na obhajobu titulu bez midlanera Capse ztroskotal v play-off, kde švédský tým prohrál s Origen. Po jarním splitu byly zprávy o údajné “bitce” mezi Rekklesem a Broxahem, které byly později vyvráceny. Známé české přísloví ovšem praví “na každém šprochu pravdy trochu” a Broxah se od začátku letního splitu bude o svou pozici dělit s britským junglerem Danem. Nové Evropany se rozhodly angažovat také SK Gaming, Rogue a Excel Esports. U SK Gaming se jedná o změnu na toplane, kde si pozici v hlavním a academy týmu prohodili Werlyb a Sacre. Rogue po absolutně nevyvedeném splitu dalo příležitost hráčům z Academy a LEC si tak nově zkusí jungler Inspired, midlaner Larssen a ADC Woolite. V řadách Excel Esports se o svůj comeback pokusí bývalý hráč G2 Esports Hjarnan, který strávil jaro u německých Ad Hoc Gaming. 

Co se nových korejských importů týče, dočkáme se jich v řadách Schalke 04 a Excel Esports. Do německého klubu zamířil za IgNarem jeho bývalý spoluhráč z bbq Olivers a známý korejský jungler Trick. Trick v minulosti působil také v barvách G2 Esports, se kterýmy se v roce 2017 dostal do finále MSI. Jeho poslední destinací bylo Turecko, kde ovšem jeho tým Galakticos skončil na předposlední deváté příčce. Excel Gaming do LEC přivedly korejského midlanera MIckeyho, který v minulosti hrával například v Team Liquid, ROX Tigers nebo Afreeca Freecs. 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama