Začíná LEC! Carzzy se postaví Rekklesovi a novým Fnatic
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Začíná LEC! Carzzy se postaví Rekklesovi a novým Fnatic

Začíná LEC! Carzzy se postaví Rekklesovi a novým Fnatic

Honza Fremut

Honza Fremut

11. 6. 2021 15:45

Je tu letní split LEC! Na co se můžeme těšit?

Reklama

Po pauze vyplněné mezinárodním turnajem Mid Season Invitational jsme se konečně dočkali. Již dnes večer započnou souboje letního splitu evropské LEC. Již první den se můžeme těšit na velmi zajímavý zápas mezi G2 Esports a MAD Lions.


MAD Lions čeká těžký víkend, potvrdí svou sílu?

Madridská lvíčata vedená českým duem Carzzy-Humanoid zažívají sezónu snů. Sestava složená z mladých nadějných hráčů již minulý rok ukazovala svou sílu a dokázala se dostat na Worlds. Po menších změnách v předsezóně ovšem přišel tým ještě silnější. Především v play-off jarního splitu MAD Lions dokázali skolit těžké soupeře a vybojovali si titul šampionů. Na MId Season Invitational se rvali do poslední chvíle, bohužel v semifinále vypadli s DWG KIA poměrem 2:3.

Nyní je ovšem čeká doposud nejtěžší výzva. Výzva v podobě obhajování titulu. MAD Lions budou muset prokázat, že úspěch v jarním splitu nebyl náhodou, že svůj herní styl dokáží přizpůsobit nové metě, a především budou muset prokázat silnou psychickou odolnost, protože tlak na ně bude enormní. To vše bude ještě ztíženo tím, že už celý svět zná jejich silné a slabé stránky a nikdo si nedovolí je podcenit. 

Hned na úvod se MAD utkají s dvěma evropskými hegemony – G2 Esports a Fnatic. Carzzy se tak může těšit na zajímavé botlane souboje s Rekklesem a Upsetem. Zraky všech fanoušků budou upřeny především na jejich sobotní souboj s novými Fnatic. Tým vedený belgickým midlanerem Nisqym prošel po jarním splitu obnovou, tým se dost nepříjemně rozloučil s junglerem Selfmadem na jehož pozici se přesunul Bwipo a na toplane přišla vycházející francouzská hvězda Adam. O polského junglera ovšem fanoušci nakonec nepřijdou, protože se mu podařilo na poslední chvíli získat místo u Vitality. 

Co se týče MAD Lions, máme se tedy rozhodně na co těšit a nikdo by si neměl nechat jejich souboje utéct.

Poprvé v historii se představí česká botlane, jak se jí bude dařit? 

České zastoupení v LEC ovšem v letním splitu nezajistí pouze MAD Lions, ale také britský tým Excel. V barvách Excelu se již od minulého roku objevuje český marksman Patrik, nyní k němu ovšem přišel také Denyk a vznikla tak poprvé v historii LEC čistě česká botlane. Bude velmi zajímavé sledovat, jak tento neortodoxní tah Excelu pomůže, protože přiznejme si – Excel již od vzniku LEC hraje pouze druhé housle a týmu se doposud ani jednou nepodařilo postoupit do play-off. 

Fanouškům jistě udělá radost také samotné herní zapojení Denyka, který v barvách Misfits zažil perfektní vstupní split, ale po příchodu dánského ADC Kobbeho padl Denyk v nemilost a pouze seděl na lavičce. Spekulovalo se, že posazení Denyka bylo na žádost samotného Kobbeho, který k sobě chtěl dánského supporta Dosse a poté Poláka Vandera. 

Nyní jsou ovšem staré křivdy historií a věříme, že se Denykovi podaří Excel vytáhnout a čeští fanoušci budou sledovat početnější zastoupení Čechů v play-off. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama