Xnapy: Pokud se Prague Champs povede, nastaví novou metu eventům
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Xnapy: Pokud se Prague Champs povede, nastaví novou metu eventům

Xnapy: Pokud se Prague Champs povede, nastaví novou metu eventům

Giry

Giry

31. 5. 2022 12:30

Známý streamer a komentátor si s námi popovídal o nadcházející akci Prague Champs.

Reklama

Prague Champs  – největší LoLkařská událost roku u nás – proběhne už za necelý měsíc. Na akci uvidíme kromě turnaje, cosplayerů, soutěží a dalších zajímavostí také různé osobnosti tuzemské LoL scény. Tou pravděpodobně nejznámější bude Xnapy, který se stal tváří celé akce. Proto jsme se ho zeptali na několik otázek ohledně Prague Champs, přečtěte si, co nám prozradil.

Ahoj Xnapy, čeká tě komentování před třemi tisíci diváky na živo. Myslíš, že přijde nervozita, nebo jsi věříš, že to v pohodě zvládneš?

Já myslím, že to zmáknu. Jsem zvyklý vystupovat před živým publikem celý svůj život, vlastně před velmi srovnatelným už od dětství.  Možná sem tam z nervozity vystrčím na diváky zadek nebo zařvu pin k mojí kartě, ale nic horšího se stát nemůže. Už jenom kvůli tomu by měli diváci přijít. 

Těšíš se na nějakého speciálního hosta?

Na majitele 14 Harley-Davidsonů a malého zámku na jihu Vysočiny, playboye, filantropa a manažera Fortnite tance Pavla ‘’Herdyna’’ Mikeše. 

Na akci uvidíme spoustu cosplayerů. Kdy uvidíme i tebe v nějakém cosplayi? Prý máš rád Zoe...

Sakra, tak tohodle se nemůžu zbavit. Jednou jsem zmínil, že něco takového možná proběhne a od té doby to dostávám na talíř servírováno se stejnou elegancí jako rybí filé ze školní jídelny. Hele, na Zoe asi nemám úplně postavu, dejte mi tři roky a udělám Gragase. 

Komerční banka, která je hlavním partnerem Prague Champs, nabízí lolkařeské karty s obrázky šampionů. Máš taky nějakou? Pokud ne, kterou by sis vybral?

Mám Nidalee, neodolal sem. Přemejšlím ale, že bych si nechal udělat ještě druhou s Ornnem, protože ta karta vypadá pekelně a taky protože mám rád ornno… Haha...

Nová šampionka Bel'Veth by měla vyjít přibližně týden před začátkem Prague Champs. Myslíš, že ji na turnaji uvidíme v akci?

Nejsem si jistý, jestli ji hlavní admin turnaje povolí, obávám se, že spíše ne. Je běžným zvykem, že hráči musí mít asi dva týdny na přípravu, jinak se nedoporučuje nové šampiony zahrnout do kompetitivní soutěže. 

Jak vidíš šance týmů z kvalifikací proti pozvané čtyřce? Překvapil tě některý kvalifikovaný tým svou kvalitou?

Myslím, že všechny. Mám velké očekávání od duelů, které nás čekají o nadcházejících víkendech. Všechny týmy z otevřené kvalifikace přistupují k šanci s velkou pokorou, ale chutí to všem natřít. To se mi hrozně líbí, možná až tak moc, že jim vlastně pomalu fandím! 

Xnapy: Pokud se Prague Champs povede, nastaví novou metu eventům

Jeden z týmů pozvaných do uzavřené kvalifikace – eSuba

A co šance vítěze turnaje proti francouzskému týmu GO? Dokáže tuzemský tým uspět?

Tohle je složitá otázka, papírově nejsilnějším týmem u nás jsou jednoznačně Entropiq, ale nepočítaje jedno ERL, tak nemáme zase tak moc dat, ze kterých můžeme čerpat. Netuším, jak budou vypadat na stagi proti zahraniční konkurenci, ale šanci mají jednoznačně největší.

Myslíš, že tento event může pomoci dostat do Česka finále LEC nebo v budoucnu Worlds?

Určitě. Může to ukázat opravdu mnoho lidem, značkám a pořadatelům že má cenu něco takového dělat, že je dost velká audience. Hrozně se na to těším, myslím, že český a slovenský divák konečně dostane show kterou si zaslouží už dlouho. 

Vypíchni něco, kvůli čemu bude Prague Champs unikátní a kvůli čemu by tahle akce hráčům neměla ujít.

Je to nová éra. Pokud se tahle akce povede, nastaví novou metu eventům. Vytvoří novej standard toho, jak má taková herní, fanouškovská a esport akce vypadat. Pro diváky, kteří dorazí, to bude malá ochutnávka toho, jak se doopravdy dělají podobné akce v zahraničí, při tvorbě jsme byli za asistence Riotu plně inspirování jejich prací. Bude to zkrátka něco nového.


Prodej vstupenek na Prague Champs stále probíhá, všechny informace o akci najdete na tomto odkaze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama