Worlds 2021: Začíná skupinová fáze Play-in
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Worlds 2021: Začíná skupinová fáze Play-in

Worlds 2021: Začíná skupinová fáze Play-in

Tomáš

Tomáš

4. 10. 2021 14:00

Světový šampionát je za rohem. Kdo nejspíše postoupí ze skupinové fáze play-in?

Reklama

Je tady začátek dalšího týdne a zítra startuje největší lolkařský esportový svátek. Na programu je úvodní Play-in fáze, které se účastní deset týmů ze všech koutů světa, ale pouze čtyři z nich postoupí do hlavních skupin turnaje. Pojďme si představit formát Play-in fáze a předpověděď potencionální postupující týmy.

Worlds 2021: Začíná skupinová fáze Play-in

Formát Play-in

Deset týmů je rozděleno do dvou skupin po pěti týmech. Nejdříve se losují týmy z poolu 1, který obsahuje celky z hlavních regionů a následně z poolu 2, kde se nachází týmy z tzv. “wildcard” regionů. Týmy ve skupinách hrajou každý s každým ve formátu Best of 1. Tým, který se ve skupině nachází na první pozici automaticky postupuje do hlavních skupin turnaje. Druhý až čtvrtý celek postupuje do vyřazovacích soubojů. Ve vyřazovací fázi se v prvním kole utkají týmy na třetí a čtvrté pozici a vítěz tohoto utkání vyzve druhý tým z druhé skupiny o postup do hlavních skupin. Všechny zápasy ve vyřazovací fázi se hrají formátem Best of 5. 


Skupina A

Ve skupině A se nachází dva seedy číslo 4 z korejské LCK a čínské LPL, které komunita řadí jako jasné favority na postup do hlavních skupin. Společně s nimi jsou ve skupině RED Canids z Brazílie, Infinity Esports z Latinské Ameriky a tým PEACE z Oceánie ve kterém se představí také náš evropský reprezentant Vizicsacsi. Bitva o třetí místo ve skupině se zdá jako otevřená a bude hodně záležet na tom, jak se tým PEACE dokáže s novým toplanerem adaptovat na nový playstyle. Nutno podotknout, že pro celek RED Canids se jedná o první účast na mezinárodním eventu, což může taky ovlivnit jeho pořadí ve skupině. Hlavní zápas této skupiny mezi LNG a HLE je na programu hned zítra v 13:00.

Worlds 2021: Začíná skupinová fáze Play-in


Skupina B

Skupina B je daleko vyrovnanější a těžko se vylučuje, který tým by měl skončit na poslední pozici. Ve skupině se představí třetí seed ze Severní Ameriky Cloud9, Beyond Gaming z jihovýchodní Asie, Unicorns of Love z Ruska, Galatasaray Esports z Turecka a DetonatioN FocusMe z Japonska. O první místo ve skupině by měli bojovat C9 a Beyond Gaming, kteří ve svém regionu porazili v semifinále PSG Talon, ale ve finále nakonec se stejným celkem prohráli 3:2. Třetí místo by mělo patřit jednorožcům z Ruska, kteří však oproti minulému světovému šampionátu změnili marksmana. O poslední postupové místo by měli bojovat DetonatioN FocusMe a Galatasaray Esports, kteří budou chtít navázat na výkony SuperMassive z minulého roku a přiblížit Turecko k postupu do hlavních skupin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama