Worlds 2019: Playoffs je tady
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Worlds 2019: Playoffs je tady

Worlds 2019: Playoffs je tady

Filip Vít

Filip Vít

25. 10. 2019 18:00

Turnaj se posunul do další fáze, kde nám už zbývá osm celků, které budou bojovat o titul!

Reklama

Základní část je za námi a v turnaji zbývá osm nejlepších celků, které stále usilují o nejcennější trofej. Světový šampionát se stěhuje z Berlína do hlavního města Španělska, kde v playoffs budou bojovat celky pouze ze třech regionů – Číny, Evropy a Koreje. Své zastoupení tu nenašla americká LCS, která se kromě týmu Liquid zdaleka ani nepřiblížila k postupu do vyřazovací části. Doubleliftovu partu dělila jediná výhra od postupu do další fáze turnaje, nicméně stejně jako vloni selhala.

Přehled čtvrtfinálových duelů naleznete v našem eSportovém přehledu, kde jsou samozřejmě k nahlédnutí i výsledky ze skupinové fáze a play-ins.


Souboj titánů

Hned v prvním čtvrtfinálovém souboji nás čeká velmi atraktivní podívaná. Korejští vicemistři vyzvou aktuálního světového šampiona. Mírným favoritem dle sázkových kanceláří je celek Griffin.

Griffin skončili ve skupině A na prvním místě, kde je ohrožovala pouze Ocelotova organizace. O první pozici musel nakonec rozhodnout až tiebreaker, ve kterém G2 Esports dostali cennou lekci.

Cesta světových šampionů byla poměrně trnitá. Dvakrát byli pokořeni korejskými Damwon Gaming a s bilancí 3-2 vstupovali do posledního zápasu proti Liquid s jasným cílem. Vítěz tohoto duelu si zajistil vstupenky do vyřazovací části z druhého místa. Ty nakonec získali hráči Invictus Gaming, když jejich výhru režíroval TheShy a JackeyLove.

TH tip na hráče, kterého sledovat: Svůj zrak byste měli stoprocentně upřít na korejského toplinera, jenž hájí barvy čínského Invictus Gaming. TheShy má aktuálně ze všech hráčů nejpřesvědčivější výkony. Jeho dominance na nejhornější linii Vyvolávačova žlebu je klíčem úspěchu Invictus Gaming. Bude se mu dařit i proti Swordovi z Griffin? To se dozvíme již v sobotu, kdy startuje první zápas ve 12:00.

Worlds 2019: Playoffs je tady


Dotáhnou to hráči Fnatic tentokrát do vítězného konce?

Sáhněme si na srdce. Kdo by čekal, že v minulém roce na Worlds budou tři západní týmy v semifinále? Do finále se však probojovali jen evropští šampioni – Fnatic. Zde ale tvrdě narazili na Invictus Gaming, které sice v základní skupině dvakrát porazili, ve finále však neukořistili ani jednu hru. Evropa jako by od té doby nabyla síly a dokazuje, že to nebyla pouhá náhoda. G2 Esports po jarním splitu ovládli MSI a nyní se poprvé všechny tři evropské celky probojovali do vyřazovací části světového šampionátu.

Černooranžoví se probojovali z nejtěžší skupiny, kterou kdy kdo na Worlds viděl. Každý rok vznikne na světovém šampionátu „Skupina smrti“. Ale skupina C byla letos víc než jen to.

Přitom po prvním týdnu to s Evropany nevypadalo vůbec dobře, když se ocitli s bilancí 1-2 na třetím místě před Clutch Gaming. Internetem kolovaly příspěvky a vzpomínky na rok 2017, kdy se hráčům Fnatic na Světovém šampionátu v Číně podařilo dostat se ze skupiny i přes nepříznivou bilanci 0-4. Rekkles moc dobře věděl, že není nic ztraceno a věřil sobě i svým spoluhráčům: “Nemůžeme si stěžovat na těžký los. Pokud chceme vyhrát celý šampionát, musíme být schopni porazit všechny“. Po první hře ve druhém týdnu proti Clutch Gaming, která byla plná chyb, nevypadali hráči v bílých dresech příliš přesvědčivě, aby dokázali získat potřebná vítězství k postupu ze skupiny. To byl ale omyl! Fnatic porazili Fakerův tým a poté i Royal Never Give Up, se kterými měli před posledním – rozhodujícím zápasem nepříliš přívětivou bilanci (1-9). Rekklesově partě se podařilo porazit jejich kryptonit, když už od začátku diktovali tempo hry a nepustili RNG téměř k ničemu. Pro jednoho z nejlepších střelců vůbec, Uziho, tak končí cesta na světovém šampionátu už v základních skupinách.

Worlds 2019: Playoffs je tady

Ve čtvrtfinále narazí Fnatic na FunPlus Phoenix. Sám švédský snajpr si před turnajem přál, aby mohl s nimi změřit síly. Nyní dostává, po čem toužil. Porazit čínské mistry nebude snadné, ale rozhodně ne nemožné. To může potvrdit i Humanoid, jenž se Splyce dokonce jednou FunPlus Phoenix porazil. Navíc to byli právě hráči Fnatic, kteří před rokem v madridské hale Palacio Vistalegre zvítěžili v posledním splitu evropské LCS. Dokáží úspěch zopakovat i na nejprestižnějším turnaji?

TH tip na hráče, kterého sledovat: Nemesis na svém prvním šampionátu předčil všechna očekávání. Proti SK Telecom T1 jsme mohli vidět v rukách mladičkého Slovince Veigara, se kterým zastavil korejské šampiony a dokonce se mu samotnému podařilo zabít Fakera. My můžeme být jen zvědaví, zda sáhne do kapsy opět pro nějaký netradiční pick a jak se mu celkově bude dařit proti Doinb.


Humanoid se postaví do cesty Fakerovi

Cesta devatenáctiletého českého reprezentanta na Worlds nekončí! Humanoid postoupil se Splyce ze skupiny B, když ve druhém týdnu ani jednou nepochybili. Vlastně ano, prohráli tiebreaker o první místo s FunPlus Phoenix, ale na tom, že postupují ze skupiny, to nic nemění. Markovi se ve čtvrtfinále splní sen, neboť změří síly s legendou samotnou – Fakerem.

Midliner Splyce působí na Worlds zatím konzistentně a jeho výkony jsou působivé. Šance třetího evropského celku jsou proti trojnásobným světovým šampionům ale minimální.

Worlds 2019: Playoffs je tady

TH tip na hráče, kterého sledovat: Spolu s Tarzanem patří Clid bezpochybně k nejlepším junglerům na světě. Korejský jungler oslňuje především svými výkony na Lee Sinovi. S týmem se mu podařilo vyhrát jarní i letní část v LCK, kdy byl nedílnou součástí úspěchu. Nyní se bude snažit vrátit titul mistrů světa zpět do vlastnictví SK Telecom T1.


G2 začalo klopýtat. Jak to bude dál?

Beze sporu je druhá nejúspěšnější evropská organizace černým koněm turnaje. Perkzova parta vstupovala na Worlds velmi sebevědomě jakožto vítěz svého regionu a navíc i mezinárodního turnaje MSI. Po prvním týdnu základních skupin se prsili na samém vrcholu tabulky s bilancí 3-0 a všichni věřili, že ve skupině skončí bez škrábance. Ve skupině přeci ale jenom našli svého přemožitele. V poslední hře skupiny A hráči Griffin deklasovali evropské jedničky. Oba týmy s bilancí 5-1 tak čekal tiebreaker, který rozhodl, kdo ze skupiny postoupí z prvního a kdo ze druhého místa. Zde navázali Korejci na předchozí dominantní hru a G2 Esports tak dostali dvakrát za sebou napráskáno ve velkém stylu. Otázkou teď je, zda se hráči kolem Capse oklepou a porazí ve čtvrtfinále Damwon Gaming, kteří byli nejúspěšnější ve skupině D. 

Worlds 2019: Playoffs je tady

TH tip na hráče, kterého sledovat: Jestliže Damwon Gaming skýtá nějakou slabinu, bude to určitě na spodní lince. Toho by mohlo využít duo Perkz a Mikyx, kteří hrají velmi agresivně a mohli by tím vytvořit prostor pro své spoluhráče. Kdyby se hráčům G2 příliš nedařilo, může Perkz sáhnout do kapsy pro Syndru, se kterou letos na botu vyhrál nejeden zápas. Jeho priorita ale bude především Xayah, se kterou se blýskl v základních skupinách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama