Worlds 2019: Kdo se probojuje do finále?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Worlds 2019: Kdo se probojuje do finále?

Worlds 2019: Kdo se probojuje do finále?

Filip Vít

Filip Vít

1. 11. 2019 17:00

Semifinále světového šampionátu je tady! Kdo se podívá do Paříže?

Reklama

Po týdnu bude v madridské hale Palacio Vistalegre opět rušno. Na světovém šampionátu nám zbyly už jen čtyři nejlepší celky, které teď čeká poslední krůček k postupu do finále v Paříži.

Rozpis semifinálových soubojů, ale taktéž odehraných zápasů Worlds naleznete v eSportovém přehledu.

Invictus Gaming na cestě za obhajobou

V prvním semifinále nás čeká duel čínských celků. Aktuální světoví šampioni vyzvou mistry svého regionu – FunPlus Phoenix. Máme se tedy rozhodně na co těšit.

FunPlus Phoenix postoupili z prvního místa ze skupiny B, kdy je z druhé pozice do vyřazovací části doprovodili Splyce. Ve čtvrtfinále si čínský mistr poradil s Fnatic 3:1.

Worlds 2019: Kdo se probojuje do finále?

Invictus Gaming stejně jako na minulém šampionátu postoupili z druhé pozice základní skupiny, nicméně formu nacházejí v nejdůležitější části turnaje – v playoffs. Ve čtvrtfinále jsme mohli vidět souboj titánů, když IG vyzvali korejský celek Griffin. Po velmi intenzivních hrách se nakonec radovala Rookieho parta, když svým soupeřům darovala jen jednu hru.

I přestože FunPlus Phoenix vyhráli letní split LPL, favoritem tohoto duelu budou obhájci titulu.


Zastaví poslední evropská naděje trojnásobné šampiony?  

Jako by se karty obrátily. Minulý rok jsme v semifinále mohli sledovat tři týmy ze západu a jen jednoho zástupce z východu. Letos v nejlepší čtveřici máme poslední želízko v ohni a to jsou G2 Esports. Ve hře o titul kromě evropského šampiona zůstávají dva čínské celky a trojnásobní světoví šampioni z Koreje – SK Telecom T1.

G2 si zpočátku na turnaji vedli velmi solidně. Nakonec v základních skupinách začali lehce krvácet, když jim bodné rány uštědřili Griffin. Ve čtvrtfinálovém souboji proti Damwon Gaming jsme viděli ale opět „staré dobré“ G2, kteří dotáhli sérii proti korejskému celku do vítězného konce. Nyní je však čeká soupeř, který je pro mnohé velkým favoritem celého šampionátu.

Worlds 2019: Kdo se probojuje do finále?

Faker a „nově“ složený tým kolem něj má jasný úkol. Vrátit Koreu zpět na trůn a získat Vyvolávačovu trofej zpět do vlastnictví SK Telecom T1. Nejúspěšnější organizace má k titulu zatím skvěle nakročeno. Ze skupiny smrti postoupili z prvního místa a ve čtvrtfinálovém souboji se Splyce nenechali dopustit, aby se konalo překvapení turnaje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama