Vyšel další "oficiální" Worlds song, autor ho vydal i přes zákaz Riotu
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Vyšel další "oficiální" Worlds song, autor ho vydal i přes zákaz Riotu

Vyšel další "oficiální" Worlds song, autor ho vydal i přes zákaz Riotu

Giry

Giry

28. 10. 2022 17:00 1

Skladba měla být použitá na loňském světovém šampionátu.

Reklama

Britský autor Simon Rosenfeld, který v esportové komunitě tvoří hudbu už několik let, zveřejnil píseň s názvem Heroes. Ta měla sloužit jako hymna ke světovému šampionátu, Riot ji ale nakonec nepoužil a dal přednost gigantům popové kultury jako PVRIS and Lil Nas X.

Rosenfelda prý oslovil Riot, aby vytvořil hymnu pro světový šampionát v roce 2021. Ve smlouvě však nebylo zmíněno, kdy (a jestli vůbec) Riot hudbu použije, vše mu bylo slíbeno pouze ústně. Riot nakonec skutečně song nepoužil a zvolil jiné autory. Sám Rosenfeld se domnívá, že se Riot takto rozhodl, aby k šampionátu přilákal širší veřejnost z mainstreamové popkultury.

Když Riot hudbu nepoužil ani letos a místo toho zvolil song Star Walkin’, kterou mnozí považují na nevhodnou pro světový šampionát, rozhodl se Rosenfeld zveřejnit Heroes sám.

Britský hudebník za svou práci dostal zaplaceno a vše prý proběhlo bez problémů. Mrzí ho ale, že Riot hudbu nepoužil, a protože si myslí, že jde o “banger”, rozhodl se porušilt smlouvu a song zveřejnil sám.

Myslím, že je to má povinnost (zveřejnit píseň), poté, co na tom můj tým tak tvrdě pracoval. Jsme rádi, že dostáváme zaplaceno za naši uměleckou práci, přál bych si však, aby studia v tomto odvětví byla k umělcům upřímná.

Song tak vyšel pod Rosenfeldovou přezdívkou BLMD na vedlejším kanále, aby případné právní kroky neohrozily ten hlavní. Zatím prý žádné žádosti o stažení z Youtube nepřišly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama