V Teamfight Tactics nás čeká jízda na kolotoči a návrat Force of Nature
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek V Teamfight Tactics nás čeká jízda na kolotoči a návrat Force of Nature

V Teamfight Tactics nás čeká jízda na kolotoči a návrat Force of Nature

Giry

Giry

13. 6. 2019 14:00

Jak se TFT liší od Dota Auto Chess?

Reklama

I když Riot zatím příliš oficiálních informací o svém novém herním pokusu neodhalil, někteří streameři, kteří byli pozvaní do Los Angeles na testování (převážně známí v Hearthstone komunitě), alespoň trochu přiblížili, co nás čeká.

I když stále čekáme na videa od některých účastníků (Amaz, Hafu...), z vydaných videí už víme, co můžeme od TFT čekat. Nejvíce informací jsme se dozvěděli od Scarry, pokud jste ale líní koukat na celé video, vypsali jsme pod něj ty nejdůležitější informace.

Důležité!!!

  • Na začátku je potřeba zmínit, že Riot stále na tomto módu pracuje a mnoho informací se ještě může změnit.
  • V tomto článku se bude TFT hodně srovnávat s Dota Auto Chess. Pokud tuto hru vůbec neznáte, podívejte se na pár minut na twitch.tv, kde ji někdo hraje, abyste získali alespoň základní představu.

Šampioni

V TFT na nás prý čeká 50 jednotek – šampionů. Scarra si pamatuje tyto: Lucian, Graves, Fiora, Vayne, Tristana, Katarina, Blitzcrank, Ashe, Lulu, Aurelion Sol, Rek’Sai, Nidalee, Gnar, Ahri, Varus a další.

Stejně jako v Auto Chess jsou jednotky rozdělené do 13 ras a 10 profesí, každý šampion má přidělenu jednu rasu a jednu profesi – například Shyvana je zařazena do rasy Dragon a profese Shapeshifter.

Rasa Schopnost rasy Profese Schopnost profese
Demon Vysávání many Assassin Vyšší šance na crit
Dragon Ochrana proti magii Blademaster Šance na extra útoky
Exile Štít, pokud je jednotka sama Brawler Bonus k HP
Glacial Šance na omráčení při útoku Elementalist Vyvolá elementála
Robot ??? Guardian Armor pro jednotky v blízkosti
Imperial ??? Gunslinger ???
Noble Vyšší armor a regenerace HP Knight Blokuje základní útoky
Ninja Bonusové poškození pokud je sám nebo jsou čtyři Ranger Výrazně zvýšená rychlost útoků
Pirate Bonusové zlato každé kolo Shapeshifter Mění podobu
Phantom Snižuje HP nepříteli Sorcerer Uděluje magické poškození
Wild Bonus k rychlosti útoku    
Void Armor penetration pro spojence    
Yordle Šance na vyhnutí se útoku    

Winstreak a losestreak

Narozdíl od Auto Chess, kde získáváte zlato za winstreak nebo losestreak tří her po sobě, se v TFT začnou tyto bonusy připočítávat už po druhé vyhrané či prohrané hře. Pokud například prohrajete dvě hry po sobě, v Auto Chess byste ještě bonusové zlato nedostali, v TFT už ano.


Systém předmětů

Celkem se ve hře nachází osm základních předmětů, ty mají prý mnohem větší dopad na hru, než předměty, které známe z Dota Auto Chess. Jedná se o tyto předměty:

  • B. F. Sword
  • Needlesly Large Rod
  • Giant’s Belt
  • Negatron Cloak
  • Chain Vest
  • Tear of Goddess
  • Recurve Bow
  • Magic Dust (speciální předmět)

Dva stejné předměty můžete spojit do jednoho silnějšího, například 2× B. F. Sword = Infinity Edge, který přidá poškození u kritického zásahu, 2× Tear of Goddess spojíte do Archangel’s Staff, díky které mohou jednotky dříve použít ultimátku.

Magic Dust je nejsilnější předmět ve hře, ale zároveň je hodně vzácný. Pomocí tohoto předmětu můžete některé své jednotce přiřadit další profesi. Dáte-li tedy Magic Dust třeba Brandovi, což je Elementalist, můžete z něj udělat ještě třeba Assassina.

Pokud máte ale takové štěstí, že získáte Magic Dust dvakrát, můžete ho spojit do předmětu, na který všichni veteráni League of Legends s láskou vzpomínají – Force of Nature. Díky tomuto předmětu poté můžete přesáhnout maximální povolený počet jednotek na bojišti. Je to tedy extrémně silný předmět, ale zároveň extrémně vzácný.


Kolotoč

Riot oproti Auto Chess zavedl úplně novou mechaniku, kterou chce hráče, kterým se nedaří, vrátit zpět do hry. Scarra ji pojmenoval kolotoč.

Vždy po několika kolech se hráči dostanou na ostrov uprostřed mapy, kde se točí kolotoč. Na tomto kolotoči sedí šampioni a drží předměty. Hráči jsou nejprve znehybnění a nemohou se hýbat, ale pohyblivost se jim vrátí a mohou si vybrat jednoho šampiona s předmětem na kolotoči. Prohrávající hráči zde ale mají výhodu – ten, kdo má nejméně životů, si může vybírat první. Poté následuje hráč s druhým nejnižším počtem životů atd.


Další zajímavé informace

  • Na tomto módu prý pracuje asi 30 lidí. Testující hráči často ve svých videích zmiňovali, že je překvapila rychost tohoto týmu. Jeden z velkých bugů prý tým opravil na místě během několika minut.
  • Testeři se shodují na tom, že hra je zábavná a tento žánr zůstane atraktivní pro hráče i diváky pár následujících let.
  • Velmi brzy po vydání se prý dočkáme i ranked systému.
  • Asi největší výtka mezi testujícími hráči směřovala k velikosti hrací plochy. Malý počet míst pro jednotky prý zabraňuje složitým taktickým formacím.
  • Riot SapMagic na twitteru zmínil, že by se tento mód měl dostat na testovací server PBE už za pár dní – 18.6.2019
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama