V LCS začíná boj o poslední postupové místo na Worlds!
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek V LCS začíná boj o poslední postupové místo na Worlds!

V LCS začíná boj o poslední postupové místo na Worlds!

Honza Fremut

Honza Fremut

19. 8. 2021 18:00

Na co se můžeme těšit tento týden v LCS?

Reklama

Již dnes v noci začíná důležitá část play-off americké LCS. V Loser’s bracketu se bude bojovat o poslední postupové místo na Worlds, zatímco v horní části pavouka se dozvíme jméno prvního účastníka finále!

Rozpisy všech zápasů najdete v našem esportovém přehledu. 


Loser’s bracket přinese napínavé souboje a spoustu emocí

Ve spodní části pavouka nyní najdeme čtveřici týmů – Cloud9, Evil Geniuses, Immortals a Team SoloMid. Týmy se zvučnými jmény na soupisce, početnou fanouškovskou základnou a zajímavou historií. Nyní je ovšem spojuje především jedno jediné – touha dostat se na Worlds. Bohužel tento cíl se může vyplnit pouze jedinému ze čtyř a o zábavu bude tedy v následujících dnech postaráno. 

V prvním souboji se proti sobě postaví Cloud9 a Evil Geniuses. Zápas začne již o páteční půlnoci a dá se očekávat, že bude velmi vyrovnaný. Ačkoliv Cloud9 vyhráli jarní část a viděli jsme je na MSI, Perkzova parta si poté prošla těžkými časy, změnami na pozici ADC i v trenérském štábu a po letní části skončila až na čtvrtém místě. O jednu příčku nad nimi se neumístil nikdo jiný než Evil Geniuses. Velmi neoblíbený soupeř dokázal porazit Cloud9 ve čtyřech zápasech z pěti. Nyní se ovšem oba dva týmy nachází nad propastí a nervy budou pracovat na plné obrátky. Rozhodně si tento zápas nenechte ujít!

Proti vítězi bitvy mezi Cloud9 a Evil Geniuses se postaví lepší z dvojice Immortals – Team SoloMid. Samotné ocitnutí TSM v loser’s bracketu lze označit za velmi neočkávané, vždyť PowerOfEvil a spol. dokázali vyhrát letní split a do play-off vstupovali jako jasní favorité na rychlý postup na Worlds. Jak se ovšem říká, člověk plánuje, Bůh se směje. Pětice koučovaná Bjergsenem se tak nachází v nezáviděníhodné situaci, kdy bude muset prokázat svoje kvality. Ulehčením by mělo být, že si TSM drží stoprocentní bilanci proti Immortals, kteří skončili až na osmém místě.

Kdo si již tento týden zajistí finále?

Ve druhé části pavouka se vyhřívají 100Thieves a Team Liquid, kterým na klidu dodává také jistota postupu na Worlds. Nyní už hrají “pouze” o postupové místo. Zatímco první dvě místa zajistí účast v hlavní části Worlds, tým na třetím místě se bude muset prokousávat kvalifikačním Play-in turnajem. A právě sobotní zápas rozhodne o tom, kdo si jako první ukořistí právo hrát finále a základní skupinu Worlds.

Na jedné straně budou stát 100Thieves s českým zastoupením na trenérské pozici v podobě Aleše “Freeze” Kněžínka, na straně druhé Team Liquid tažený navrátilci v soupisce Alpharim a Santorinem. Ani tento zápas si rozhodně nenechte ujít a fanděte Freezovu týmu!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama