Týden v LPL: Deset nejlepších celků, vzestup týmu Rare Atom
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Týden v LPL: Deset nejlepších celků, vzestup týmu Rare Atom

Týden v LPL: Deset nejlepších celků, vzestup týmu Rare Atom

Nicolas

Nicolas

12. 7. 2021 10:00

Shrnutí pátého hracího týdne v Čínské lize LPL

Reklama

Po neuvěřitelných šestnácti dlouhých sériích nám končí pátý hrací týden Čínské extraligy LPL a s tímto koncem vám přinášíme pravidelné shrnutí z asijských profesionálních scén, které možná nemáte čas, nebo náladu sledovat sami.

Vzestup Rare Atom

Články obvykle začínáme zmíněním týmu, který oproti minulému týdnu postoupil ve své lize nejvíce. Momentálně je tímto týmem Rare Atom, jehož řady reprezentují dva hráči, které by naši potenciální čtenáři mohli znát – prvním je Jungler týmu, Leyan. Druhým hráčem je známý marksman iBoy, který před třemi lety hájil barvy týmu EDward Gaming a mimochodem stále ovládá LPL na prvním místě tabulky. iBoy dostává čím dál, tím více příležitostí porazit své bývalé spoluhráče z EDG a jeho tým Rare Atom plný nových, mladých hráčů je momentálně těsně za nimi se skóre 7-2.

Týden v LPL: Deset nejlepších celků, vzestup týmu Rare Atom

DoinB stále králem midlane

Podobný příběh, jako v Jihokorejské lize LCK, pojí dva bývalé mistry světa – Fakera a DoinB. Midlaner týmu FunPlus Phoenix se usilovně snaží svůj tým držet na vyšších příčkách tabulky, což se mu zatím úspěšně daří. Jeho výkony jsou konzistentní a evidentně je plně ponořen do výzvy, stát se znovu šampionem LPL. V některých určitých zápasech mu to však značně kazí jeho tým, tento týden to bylo vidět například proti celku Bilibili Gaming, o kterém jsme se zmínili v minulém Týdnu v LPL. FPX zatím na čtvrtém místě tabulky bojují o to, aby se v PlayOffs umístili rovnou do čtvrtfinále. 

Týden v LPL: Deset nejlepších celků, vzestup týmu Rare Atom

Deset nejlepších týmů již vybráno?

Čínská LPL je kruté místo, kde jsou PlayOffs mnohem delší než v jiných světových ligách. Ze skupinové fáze do hlavní, vyřazovací části postoupí až deset celků, což dává příležitost i týmům, které celý zbytek roku tahaly za kratší provaz. Do konce skupinové fáze LPL zbývají čtyři týdny, už teď však můžeme s jistotou u některých celků potvrdit, že do PlayOffs postoupí a u některých zase pravý opak. Týmy EDG, LNG, JDG a nebo FPX již z kvalifikace do PlayOffs nemůže dostat žádný z celků a mají prakticky zajištěnou účast. Oproti tomu týmy jako Victory Five, nebo ThunderTalk Gaming jsou zcela ztraceny a na postup ze skupin již dávno přestávají myslet. Poslední trojice týmů, která zatím balancuje těsně na hraně postupu – Suning, OMG a LGD Gaming již však nesmí zaváhat, pokud na postup do PlayOffs pomýšlejí. 

Týden v LPL: Deset nejlepších celků, vzestup týmu Rare Atom

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama