Turnajový mód Clash je tu
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Turnajový mód Clash je tu

Turnajový mód Clash je tu

Reibl

Reibl

13. 12. 2017 12:55 5

Už tento víkend se spustí beta nového turnajového módu

Reklama

Už tento víkend se na serverech EUNE, EUW a TR spustí úplně nový systém turnajů přímo od Riotu. Pojďme si postupně projít, co Clash vůbec přináší a jak bude probíhat.

Co je Clash

Clash je označení pro turnajový mód, který bude zabudovaný přímo do klienta. Hráči se nebudou muset registrovat někde na webu a vše se obejde bez použití prohlížeče. Turnaje budou vytvořeny s cílem co nejvíce se přiblížit samotnému esportu. Umožní snadnější hledání týmu a spoluhráčů, procházení historie her vašich protihráčů a další novinky.

Turnajový mód Clash je tu

Hlavní výhody

  • Napínavé turnaje pro všechny bez rozdílu, zda jste bronz nebo challenger
  • Jedinečná možnost hraní v pěti lidech na vyšší úrovni
  • Průběžné odměny při pravidelném hraní

Smurfové

Týmy a hráči budou mít v turnaji hodnocení podle Tierů. Celkem zde budou čtyři Tiery, Tier 1 bude nejvyšší, Tier 4 nejhorší.  Aby se nestalo, že potkáte tým plný Master smurfů, hrajících na nejhorším Tieru, bude později přidána protekce proti těmto účtům. Dle nepotvrzených informací by mělo jít o dvoufázové ověření účtu pomocí telefonního čísla.

Průběh turnajů

Clash bude spuštěn několikrát do měsíce. Během týdne budou mít hráči možnost sestavit svůj tým. O víkendu se poté spustí samotný vyřazovací turnaj. Ten bude probíhat jako na obrázku výše. Týmy se utkají v sérii na jednu vítěznou hru (Bo1). Zde přichází jedna z největších výhod celého módu Clash. Týmy budou do těchto vyřazovacích pavouků umístěny proti obdobně silným celkům.

Bude se hrát celkem 3 dny. Každý den budou vaši protivníci v pavoukovi silnější. Čím dále se dostanete, tím větší odměny získáte. Největší odměny tedy budou čekat pro týmy, které budou vyhrají všechny 3 turnaje od pátku, do soboty. Pokud váš tým prohraje v hlavním turnaji, budete mít možnost hrát turnaj pro poražené, kde získáte jen o něco menší odměny.

Předzápasová porada

Po skončení registrace týmu budete mít čas navíc. Ten vám umožní prozkoumat vašeho soupeře do posledního puntíku. Uvidíte nejen tým, proti kterému hrajete, ale i nejhranější postavy jednotlivých soupeřů.

Turnajový mód Clash je tu

Výběr postav

Mnoho z vás jistě někdy sledovalo LCS nebo podobnou profesionální ligu. Výběr postav (Tournament draft) je zde delší a rozdělen na dvě části. Každý tým má tři bany, poté se vybírají tři postavy na každé straně. Následuje druhá banovací fáze, kde oba týmy zabanují dva šampiony. Nakonec týmy vyberou zbytek šampionů a vrhnou se do hry. Tento výběr postav bude i zde. Navíc každý hráč při hraní Clash turnaje dočasně získá k dispozici všechny postavy.

Vstupenky

Žádný turnaj není napínavý, pokud vás nic nestojí se do něj přihlásit. K tomuto účelu poslouží lístky (Tickets). Každý lístek bude unikátní a budete se s ním moci přihlásit pouze do daného Clash turnaje. Získat ho lze pomocí Blue Essence, Riot Points, nebo například misemi. Každý hráč musí pro účast použít alespoň jeden lístek. Ten vám ale může někdo i darovat. Použití více lístků vám zase přidá na odměnách za umístění v turnaji.

Turnajový mód Clash je tu

Odměny

Turnaj bez odměn není pořádný turnaj. Nově půjde mimo úlomků skinů a esence získat i úplně nový druh odměn. Bohužel nám Riot tyto odměny ještě plně neodhalil. Jedinou novinkou je pár nových log týmů pro Clash turnaje. Odměny budou odstupňované podle počtu jednotlivých výher, počtu vyhraných pavouků i za účast jako takovou.

Turnajový mód Clash je tu


První turnaj již tento víkend

Už nyní je v klientovi možnost registrovat se do prvního Clash turnaje. Najdete ho v nové záložce hned vedle kolekce. Jedná se o betu, takže pár věcí zřejmě ještě nebude fungovat. Pokud najdete chybu, určitě ji nahlaste na oficiální fórum.

Harmonogram

  • Pátek 15. prosince
    • registrace do 19:00
    • start turnaje: 19:30
  • Sobota 16. prosince
    • registrace do 19:00
    • start turnaje: 19:30
  • neděle 17. prosince
    • registrace do 19:00
    • start turnaje: 19:30

Riot na některých svých webech uvádí o hodinu pozdější časy.

Poznámky od Riotu

Tento turnaj bude prvním svého druhu. Riot k němu vydal pár doplňujících informací, které rozhodně stojí za přečtení: 

 

  1. Turnaj bude hlavně technickou zkouškou. Clash turnaje jsou stále ve vývoji. Budeme naslouchat vašim názorům a zpětné vazbě. Hráči, kteří se do tohoto turnaje zapojí, budou moci vyplnit dotazník. Ten nám pomůže zlepšit tento mód.
  2. Pro tento turnaj bude zřízen speciální Discord server. Zde budete moci předat své postřehy, nahlásit chyby, nebo třeba najít tým.
  3. Všichni musíte potvrdit registraci 30 minut před začátkem první hry každý den. Pokud to nějaký váš spoluhráč nestihne, nezahrajete si.
  4. Každý turnaj je sestavený podle vašich Tierů. Budete tedy hrát proti podobně silným protihráčům a vždy budete mít spravedlivou šanci vyhrát.
  5. Pokud vyhrajete v pátek všechny hry, dostanete se do sobotní části turnaje. Pokud i tam budete vyhrávat, získáte v neděli ty nejlepší odměny.
  6. Jestli prohrajete už v pátek, budete mít stále možnost hrát v sobotu nebo i v neděli.
  7. Každý den má samostatného týmového pavouka pro poražené z první hry. Minimálně si tedy zahrajete vždy dvě hry, i kdybyste tu první prohráli.
  8. Systém vstupenek teprve testujeme. K účasti budete potřebovat minimálně jeden. Víc vstupenek vám ovšem zajistí lepší ceny. Ceny jsou nyní zvoleny takto:
    • lístek za 1950 BE
    • lístek za 275 RP
    • lístek za vítězství ve 2 hrách v režimu Flex

Požadavky na vstup

  • Úroveň 30 a více
  • Divize alespoň v jednom herním režimu (Flex, Solo, ...)
  • Honor úroveně 2 a více

Odměny v tomto turnaji

Každý, kdo se zúčastní tohoto turnaje získá odměnu, ať už vyhraje, nebo ne. Odměny jsou individuální, každý člen týmu tedy může získat něco jiného. Obecně se jako odměny budou získávat kapsule, jejich obsah bude následující:

  • XP boost na příští 3 výhry
  • Nové týmové logo do příštích Clash turnajů
  • Standartní loot předměty (úlomek skinu / postavy, úlomek skinu na wardu, ...), dle vašeho umístění

Turnajový mód Clash je tu

Dále získáte za každou výhru 200 výherních bodů (anglicky Victory Points [VP]). Pokud vyhrajete proti týmu s vyšším Tierem, získáte těchto bodů ještě více. Výherní body se po každém dni turnaje sečtou a dle dosud získaných bodů se vám udělí odměna.

Pokud v pavoukovi prohrajete, získáte svoji kapsuli ihned. Při vítězstvích se kapsule postupně vylepšují. Jestliže vyhrajete všechny hry v jeden den, a tím pádem i celého pavouka, celá vylepšená kapsule se vám přenese do dalšího dne. V nejlepším případě se může stát, že neprohrajete v žádný hrací den. Poté získáte nejlepší možné odměny.

Za výhru v jednotlivých turnajových pavoucích navíc dostanete tyto unikátní ikonky:

Turnajový mód Clash je tu
Turnajový mód Clash je tu
Turnajový mód Clash je tu

Jak již bylo zmíněno, vstupenky zvyšují vaše odměny. Můžete zakoupit až 5 vstupenek denně a pro sebe uplatnit maximálně pět. Každá použitá vstupenka zvýší vaši odměnu bez ohledu na výsledky vašich her.


Často kladené otázky

Jak dlouho před začátkem hry musím být připraven?

Každý ve tvém týmu musí být online a připraven v čase mezi skončením registrace (19:00) a začátkem turnaje (19:30).

Jaká je struktura turnaje?

Clash turnaj se hraje po tři dny. Každý den je zde eliminační pavouk. Každý den se pavouk zvětšuje společně s tvojí odměnou. Pokud prohrajete první hru v jakýkoliv den turnaje, můžete hrát v pavoukovi pro poražené, ovšem nebudete se pak moci kvalifikovat zpět do hlavní části turnaje. Další dny pak budete moci hrát pouze v části pro poražené. Do pavouka pro poražené se můžete zařadit i v případě, že jste se nemohli vůbec účastnit předcházejících dní turnaje.

Mohu měnit složení týmu?

Jakmile celý tým potvrdí účast, už nebude možné měnit jeho složení. Týmy ale budou moci mít v soupisce náhradníky. Nahradit půjde jen jednoho člena týmu za den. Tento náhradník musí mít stejný nebo nižší Tier, než má váš tým. Navíc hráč musí být součástí maximálně jednoho týmu.

Musím se účastnit všech dní turnaje?

Ne. Týmy se mohou zúčastnit jednoho, dvou nebo všech tří dní turnaje. Lepší odměny čekají pro úspěšnější týmy, které se zúčastní všech hracích dní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama