TSM v playoff končí, C9 opět uvidíme na Worlds
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek TSM v playoff končí, C9 opět uvidíme na Worlds

TSM v playoff končí, C9 opět uvidíme na Worlds

Tomáš

Tomáš

23. 8. 2021 16:00

Spanilá jízda C9 lower bracketem pokračuje!

Reklama

S pomalu končícími prázdninami je za námi další vlna playoff zápasů zámořské LCS. Máme za sebou čtyři velké zápasy. Semifinále upper bracketu odhalilo po velké bitvě, že prvním účastníkem finále bude skvěle hrající Team Liquid. V lower bracketu TSM i C9 potvrdili roli favorita a přejeli své soupeře, čímž se jejich cesty zkřížily v boji o poslední postupové místo na světový šampionát. V napínavém pětizápasovém duelu vyšli lépe C9, kteří ukončili TSM sezónu.

Výsledky všech zápasů najdete v našem esportovém přehledu. 


Team Liquid první finalista LCS

Takový comeback, jaký předvedli TL v tomto playoff, určitě nikdo nečekal. Velká marodka, změny v sestavě a nekonzistentní výsledky vedly až k pátému místu v letním splitu. Obrovský návrat ve výborné formě předvedl Alphari a Santorin, kteří od začátku playoff prokazují své obrovské kvality, které tomuto celku během letního splitu chyběly. 100 Thieves vedli v sérii 2:1, ale skvělou souhrou a koordinací na mapě se TL podařilo sérii srovnat na 2:2. Poslední hra nabídla zběsilý invade, z kterého oba týmy vyšly s jedním killem. 100 Thieves většinu hry vedli a dokonce jim chyběl jeden drak do obávané ocean souly. Pak ale začal zářit Tactical s Alpharim, kteří nakonec celou hru otočili ve prospěch TL a zajistili tak třetí playoff finále v tomto roce. Hráčem série se stal Barney “Alphari” Morris, který během výher svého celku nezaznamenal ani jednu smrt. 

Cloud9 přetlačili TSM

Nejsledovanějším zápasem LCS z tohoto týdne byl však souboj o poslední postupové místo na Worlds mezi C9 a TSM. Série začala pro mráčky velice nešťastně, když po pár neúspěšných potyčkách se dostali do velkého goldového deficitu, který se jim už nepodařilo dohnat a ztratili první mapu. Druhá hra byla o poznání vyrovnanější, ale TSM se podařilo získat ocean soulu, barona a také elder draka. C9 tento nátlat odolali a zvrátili celý zápas bitvou o druhého elder draka, kterého se podařilo ukořistit Zvenovi po špatném smitu od junglera TSM. Hráči z TSM se však po této prohře nevzdali, stompli Perkzovu partu a vzali si series point. C9 se rozhodli pro změnu do čtvrté hry, kde na Azira odpověděli Syndrou pro Perkze a Jhinem jako comfort pickem pro Zvena. Tato kombinace v zápase fungovala skvěle a C9 po dlouhých 41 minutách srovnali sérii na 2:2. Vše opět musela rozhodnout pátá hra, kde obrovský otazník visí stále nad Nocturne pickem, kterého se TSM rozhodli picknout na top lane, mezitím co C9 draftem prošla Irelie. Osudný fight pro TSM padl v 21. minutě, po kterém si Perkz připsal triple kill a také C9 ukořistili Barona. Zbytek hry už byl v rukách Cloudů a po dlouhé sérii poslali TSM na dovolenou. Perkz se nechal slyšet v rozhovorech, že touží po odvetě s TL, nicméně stále je čeká semifinále proti 100 Thieves, kteří Perkzovi v tento požadavek určitě nevyhoví. Semifinálový zápas startuje již tuto sobotu v 23:00 a velké grandfinále v neděli v 22:00. 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama