TSM se pomstili Golden Guardians a pokračují v play-off, dva týmy si již zajistily účast na Worlds
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek TSM se pomstili Golden Guardians a pokračují v play-off, dva týmy si již zajistily účast na Worlds

TSM se pomstili Golden Guardians a pokračují v play-off, dva týmy si již zajistily účast na Worlds

Honza Fremut

Honza Fremut

24. 8. 2020 16:00

Koho z Ameriky čeká cesta do Číny na Worlds?

Reklama

V Americké LCS se v průběhu toho víkendu hrálo druhé kolo. Lístek na Worlds si v zámoří vyslouží tři nejlepší týmy, dva z nich jsou již rozdané, o poslední se bude bojovat příští týden. Koho tedy fanoušci amerických týmů zajisté uvidí v Číně na Světovém šampionátu? 

FlyQuest a Team Liquid zvládli své souboje a mohou se těšit na Worlds

O dva lístky se bojovalo v průběhu čtvrtka a pátku v horní části vyřazovacího pavouka. FlyQuest se potkal s Cloud9 a Team Liquid vyzval Golden Guardians. 

FlyQuest s WildTurtlem v čele nečekala jednoduchá série, vždyť proti nim stáli obhájci amerického titulu Cloud9. Ačkoliv se FlyQuest do druhého kola dostali jen tak tak po vyrovnané sérii s Evil Geniuses, bitva s Cloud9 byla vcelku jednostranná. Nisqy a spol. ukořistili pouze jedinnou výhru, zatímco FlyQuest bez větších problémů tři. Po zásluze byl hráčem série vyhlášen jungler Santorin, jehož skóre po čtyřech zápasech bylo 18/8/28. 

Team Liquid se o den později potkali s Golden Guardians, jejichž sebevědomí pomáhal cenný skalp TSM. Situace se pro Golden Guardians ovšem otočila a v této hře na kočku a myš byl Team Liquid dozajista “kočkou”. Za velkou části úspěchu stál znovu jungler, tentokrát evropský vyslanec Broxah, který na třech hrách za Lee Sina dosáhl výsledného KDA 8. Team Liquid se tedy znovu vydají na Worlds a příští týden se na ně můžeme také těšit v semifinále právě proti FlyQuest. 

Team SoloMid v play-off nekončí, stejně tak Cloud9

Sobota a neděle patřila právě soubojům v losers’ bracketu, kde se představila dvojice Cloud9-Golden Guardians proti TSM a Evil Geniuses. 

Bjergsenova parta se dočkala vytoužené odvety s Golden Guardians, kde šlo o všechno. Vítězovi se nabídla možnost utkat se příští týden s vítězem zápasu Evil Geniuses – Cloud9 o lístek na Worlds, naopak poraženému skončila sezóna. Nutno říct, že Bjergsen se se svým týmem na Světový šampionát podíval naposledy v roce 2017, kdy tuto největší událost roku hostil Čína. Na Bjergsenovi bylo znát, že by se letos do Číny znovu rád podíval a svůj tým táhl kupředu. Ve vyrovnané sérii nakonec uspěli právě TSM poměrem 3:2 a veterán Bjergsen byl oceněn jako nejlepší hráč série. 

Nad propastí ocitnuvší se Cloud9 v sobotu ukázali naprosto jiný výkon, než tomu bylo v předešlém zápase s FlyQuest a ukázali, že jejich touha po Worlds je reálná. Po prvním, relativně vyrovnaném zápase, si Zven a spol. připsali další dvě snadné výhry a příští týden je čeká poslední šance, jak již bylo dříve zmíněno, jak se dostat na Worlds. 

TSM se pomstili Golden Guardians a pokračují v play-off, dva týmy si již zajistily účast na Worlds

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama