TSM a Team Liquid se utkají ve finále, Patrika čeká souboj s Rekklesem
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek TSM a Team Liquid se utkají ve finále, Patrika čeká souboj s Rekklesem

TSM a Team Liquid se utkají ve finále, Patrika čeká souboj s Rekklesem

Honza Fremut

Honza Fremut

8. 4. 2019 12:00 4

Máme za sebou semifinále LCS a round 2 LEC. Kdo se podívá do finále západních lig?

Reklama

V Severní Americe i v Evropě už máme za sebou první část play-off, jež se odehrává v klasickém herním studiu, a již tento víkend se dočkáme play-off ve velkých arenách. Výsledky a rozpis nadcházejících zápasů naleznete v eSportovém přehledu.

G2 slaví postup do finále, o jejich soupeři se rozhodne v souboji mezi Origen a Fnatic

První zápas druhého kola play-off LEC odehrály celky Fnatic a Splyce. Jelikož má nejvyšší evropská liga nový formát, tyto dva týmy bojovaly o možnost utkat se s poraženým ze souboje Origen vs Fnatic o finále. Jak Fnatic, tak Splyce se podařilo v prvním kole zdolat své soupeře bez větších problémů, a proto se spousta fanoušků nemohla této bo5 série dočkat. Odhady slibovaly velmi vyrovnanou sérii, ovšem Fnatic překvapili skvělou týmovou hrou podpořenou nadprůměrnými výkony Nemesise a sérii zvládly 3:1. Českého midlanera Humanoida tak bohužel v Rotterdamu neuvidíme, můžeme se ovšem těšit na Patrika s Origen.

Byl to právě český marksman Patrik, od kterého se čekalo v sobotní bitvě proti G2 Esports mnohé. Origen ovšem nepředvedli nikterak přesvědčivý výkon a na silné G2 to bohužel nestačilo. Parta kolem Capse si bez větších problémů došla pro výhru 3:0 a mohou se těšit na nedělní finále. 

Team SoloMid jsou po roce a půl ve finále, utkají se s Team Liquid

Americká LCS nám o víkendu nabídla dvě velmi rozdlné semifinálové série. V sobotu se utkaly Team SoloMid a Cloud9. Velmi očekávaná bitva začala lépe pro Cloud9, Sneakyho parta vyhrávala 2:0 a stačila jí jediná výhra k postupu do finále. Jak se zdála blízko, tak byla daleko. Bjergsen se svojí Akali prakticky sám vyhrál třetí hru a započal veliký obrat série ve prospěch TSM. Do finále LCS, které se bude konat v Chaifetz Arena v St. Louis, se tak TSM podívají po velmi dlouhé době. Naposledy se Team SoloMid podařilo do konečné fáze play-off dostat v letním splitu v roce 2017. 

V neděli se fanoušci dočkali souboje mezi Team Liquid a FlyQuest Esports. Tato série měla jasného favorita – Team Liquid. Tým, který má superstar na každé pozici, v této sezóně ztratil pouze čtyři hry a cíl byl v semifinále jasný – projít přes FlyQuest bez větších obtíží a prokázat svojí dominanci. A přesně to se povedlo. FlyQuest neukázali prakticky nic a Jensenova parta je doslova zničila poměrem 3:0.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama