Tryhard na finále LEC
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Tryhard na finále LEC

Tryhard na finále LEC

Filip Vít

Filip Vít

13. 4. 2019 14:00 2

První finále LEC hostí Rotterdam. A my jsme u toho!

Reklama

Jarní část evropské soutěže v novém kabátku finišuje. Dnes začíná semifinále, ve kterém se představí obhájci titulu a finalisté uplynulých Worlds – Fnatic. Proti nim se postaví Origen. Vítěz tohoto duelu se utká ve finále s G2 Esports.

První finále LEC se koná v nizozemské metropoli Rotterdam. I my jsme tradičně zavítali na finále evropské soutěže a budeme vám poskytovat informace, rozhovory, fotky a videa přímo z místa činu! Nezapomeňte sledovat i naše sociální sítě.

Patrik na cestě za titulem narazí na Rekklese

Český reprezentant se umístil se svým týmem na druhém místě, což jim automaticky zajistilo účast v semifinále. Xpekeho tým však v semifinále prohrál jednoznačným výsledkem 3:0 proti G2 Esports. Díky novému systému playoff mají však hráči Origenu stále šanci vyhrát titul. Nejdříve však musí porazit v semifinále Fnatic, poté napravit selhání proti G2. 

Fnatic si svou účast v Rotterdamu doslova vydřeli. Po první půli jarní části s bilancí 3-7 to s finalisty uplynulého světového šampionátu nevypadalo vůbec dobře. Oči hráčů se upřely na jediné – dostat se do playoffs. Hráčům v oranžovočerném se to podařilo, navíc si skoro vybojovali letenky do Nizozemska, když ve druhé polovině jarního splitu byli k nezastavení a vyhráli osm her v řadě. Fnatic nakonec skončili na třetím místě těsně za Origen.

Rekklesova parta musela podstoupit dvě předkola playoff, aby se probojovala do semifinále. V prvním předkole si díky třetí příčce v základní části mohla vybrat soupeře. Fnatic se rozhodli pro Vitality. Tato volba se vyplatila, neboť vítězná vlna nejúspěšnější evropské organizace pokračovala, když Vitality prohráli 3:0. Ve druhém předkole se jim do cesty postavil český midliner Humanoid se svým týmem. Splyce potrápili favority o něco více než hráči Vitality, nicméně také okusili chuť porážky (3:1). 

Patrik bude bojovat o titul LEC!

Semifinálové klání ovládli hráči Origenu. Fnatic tak přišli o možnost obhájit titul. Xpekeho tým se postaral o porážku světových šampionů z roku 2011 ve čtyřech hrách. První dvě hry jsme mohli vidět na botu Sonu a Tarica, když s touto dvojicí byla úspěšnější bot linka Origenu. Nejužitečnějším hráčem série byl zvolen Patrikův parťák – Mithy. Origen se ve finále utká se soupeřem ze semifinále – G2 Esports. Můžeme doufat, že tentokrát bude série vyrovnanější a přinese nám více her.

G2 Esports se vrátili na trůn

Přesně po roce a půl vybojovali hráči G2 opět titul. U posledního titulu Ocelotova týmu byl Perkz. Kolem něho byl vytvořen tým, který až toto jaro po příchodu Capse získal první LEC trofej. Caps vyhrál evropskou soutěž již potřetí za sebou, tentokrát však v dresu jiného týmu. Zajímavostí je, že pro Jankose je to po tak dlouhé době hraní kompetitivních zápasů teprve první titul. 

Origen prohráli stejným poměrem jako předchozí semifinále proti G2 (3:0). Pouze první hra byla poměrně vyrovnaná, zbylé dva zápasy Perkzova parta jednoznačně dominovala. Pro českého střelce je to i přes to obrovský úspěch. Jen nezapomeňte, že minulou sezonu byl Patrik v H2K, kteří skončili na posledním místě s bilancí 2-16. 

Evropu na MSI budou zastupovat G2 Esports. Na Rift Rivals uvidíme G2, Origen a Fnatic.

Caps obdržel cenu MVP

Již podruhé mladičký Dán ovládl anketu o nejužitečnějšího hráče. Tentokrát si tuto trofej vysloužil v jiném týmu. Minulý rok obdržel Caps cenu MVP v barvách Fnatic, kdy získal rekordních 81% hlasů. Z ceny se může tento split opět radovat, tentokrát však jako člen G2 Esports.


Galerie

Tryhard na finále LEC

Stadion Ahoy je připraven na první finále LEC.

Tryhard na finále LEC

Vedle stadionu stojí hala, ve které se nachází stánky týmů. Podařilo se nám vyfotit se s Deficiem a xPekem, ulovili jsme nějaké maličkosti od SK Gaming a G2 Esports.

Tryhard na finále LEC

Ahoy rozproudil showman Romain, atmosféra nicméně není zatím taková, jako byla minulý split v Madridu. Doufejme, že se fanonoušci šetří na finále.

Tryhard na finále LEC

Fnatic titul neobhájí, v semifinále narazili na Origen s českým snajprem Patrikem (3:1). Česká republika bude mít tedy zastoupení ve finále LEC!

Tryhard na finále LEC

Chybět samozřejmě nesmí ani cosplayeři.

Tryhard na finále LEC

Stejně jako minulé finále v Madridu, i tentokrát jsme navštívili Fnatic bar.

Tryhard na finále LEC

Tryhard na finále LEC

G2 Esports jednoznačně ovládli první finále LEC.

Obsáhlou gareli naleznete brzy na našem facebooku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama