TFT: Nový set a nový herní režim
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek TFT: Nový set a nový herní režim

TFT: Nový set a nový herní režim

Dominik

Dominik

13. 3. 2021 18:00

Fanoušci TFT by měli zbystřit, do hry se blíží velká aktualizace.

Reklama

Mortdog, hlavní herní designer TFT, se ukázal v novém videu, kde se rozpovídal o novém setu, TFT Labs a také se podělil o některé zajímavé statistiky.


TFT: Reckoning

Téma nového setu, který ponese název Reckoning, se bude točit okolo odvěkého boje - dobro proti zlu, světlo proti temnotě, chaos proti řádu. Bude pak jen a pouze na vás, kterou ze stran si vyberete.

I když zatím neznáme všechny nové jednotky, Riot se podělil alespoň o některé z nich. Část boje se totiž uskuteční mezi dvěma skiny z League of Legends – God King Garen a God King Darius. Podle předběžných informací budou mít tyto jednotky bonusy v boji proti té druhé, spolu však fungovat dobře nebudou.

TFT: Nový set a nový herní režim

Druhá odhalená jednotka je trochu unikátní. Little Devil Teemo. Ten bude silný jako legendární tier 5 jednotka a v obchodě bude dostupný za 0 zlata. Kde je háček? Little Devil Teemo nechce vaše zlaťáky, nýbrž vaše životy. Pokud budete chtít Teema naverbovat do týmu, budete muset zaplatit právě své HP.

Posledním zmíněným šampionem, který hlásí comeback, je Draven.

Dočkáme se také šampionů s původem Draconic. Každé kolo, kdy bude Draconic vlastnost aktivní, se objeví na lavici vejce. Po pár kolech se pak vejce vylíhne v šampiona nebo “něco jiného”. Podle vývojářů tato vlastnost v testech fungovala velice dobře a my se tak můžeme těšit na další strategické možnosti.

Pokud půjde vše podle plánu, vyjde TFT Reckoning 28. dubna s příchodem patche 11.9.


TFT Labs

Další velkou novinkou jsou TFT Labs. Ty budou fungovat jako experimentální mód pro hráče, kteří mají chuť se odklonit od klasických pravidel TFT, nebo vyzkoušet nové strategie. Hlavním cílem bude probrat různé nápady a zjistit, co hráče skutečně baví. Labs přijdou vždy s experimentálním herním režimem, který bude chvíli dostupný a následně vyhodnocený. To může dopadnout tak, že herní mód zmizí, aby uvolnil místo novému nápadu, nebo v případě, že bude slavit velký úspěch, se může stát, že ve hře zůstane déle. Ten první ponese název Hyper Roll.

TFT: Nový set a nový herní režim

Hyper Roll

Hlavní myšlenkou režimu Hyper Roll bude zkrátit hrací dobu na přibližně 15 minut. Hráči budou začínat s 10 životy a pokaždé, když prohrají kolo, ztratí 1 život. V pozdějších fázích hry pak penalizace stoupá na 2 či 3 životy za prohrané kolo. Lehkou změnou si projde také mechanika rollování, které bude zdarma. Změní se také kola proti neutrálním minionům, dropy předmětů, levelovací systém a pravidla pro výběr šampionů v kolotoči.

Hyper Roll a také další Labs v budoucnu budou využívat separovaný a lehce odlišný systém, než základní TFT hodnocený režim. Ačkoliv se dočkáme hodnoceného režimu i u experimentálních módů, klasické ranky tak, jak je známe, budou exkluzivní pro klasický režim.

Hyper Roll bude spuštěn společně s novým setem Reckoning 28. Dubna.


Kolik hráčů přiláká nový set?

Jednou z okrajových informací ve videu byla také čísla, kterými TFT nyní disponuje. I když si vývojáři původně nebyli jistí, zda budou nové sety stačit k tomu, aby se hráči vraceli, tak čísla hovoří jasně. Pokaždé, kdy vyjde velká aktualizace, připojí se více než 10 milionů hráčů každý den. K dnešku hráči odehráli více, než 2,5 miliard hodin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama