Team SoloMid a Team Liquid se utkají o titul vítěze LCS
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Team SoloMid a Team Liquid se utkají o titul vítěze LCS

Team SoloMid a Team Liquid se utkají o titul vítěze LCS

Filip Vít

Filip Vít

13. 4. 2019 18:00

Dnes večer se dočkáme finále LCS!

Reklama

Zatímco v Rotterdamu dnes začalo semifinále LEC, ze kterého Vám v průběhu víkendu přinášíme reportáž, za oceánem v St. Louis dnes večer fanoušci uvidí finále LCS! 

Doublelift-zdroj úspěchů? 

Tean Liquid velkých úspěchů v minulosti nedosáhl. Až do začátku minulého roku, kdy se k týmu připoijil známý ADC hráč Doublelift. S Doubleliftem se Teamu Liquid podařilo v minulém roce vyhrát oba dva splity a postoupit na světový šampionát. Od příchodu Doublelifta si Liquid drží v play-off neuvěřitelnou bilanci 18-2 a absolutně dominuje americké scéně. V průběhu posledních třech play-off, ve kterých si TL tuto bilanci vypracovali, se ovšem hráči Liquid ani jednou neutkali s TSM, takže se nabízí otázka, jak je tato bilance užitečná k vytvoření obrázku o síle TL.

Ve prospěch vítězů základní části hrají také zkušenosti. Na každé pozici najdeme hráče, o kterém lze s jistotou říci, že je to veterán. V průběhu zimní přestávky se k týmu přidal Jesen a CoreJJ, čímž zkušenosti týmu ještě vzrostly. Pro Jensena se nejednalo o jednoduché rozhodnutí, vždyť Clou9 opustil téměr po čtyřech letech. 

Návrat na vrchol

Na straně druhé stojí Team SoloMid. Tým, jenž se vybaví každému každému fanouškovi, když se debata uchýlí k LCS. Stejně jako všechny známé kluby si TSM prošly několika výpadky formy, ovšem vždy se dokázaly dostat na vrchol. A dnes mají šanci ukázat, že jejich cesta zpět byla dokonána. Když před rokem tým přivedl z G2 Esports duo Zven-Mithy, očekávalo se od TSM mnohé, realita byla ovšem jiná. Předevší mithy si od fanoušků vyslechl nemálo kritky a pro celý tým byla minulá sezóna utrpením. Nyní se Zven ocitl poprvé v kariéře bez mithyho a jak se ukázalo, tato změna přispěla oběma. 

Zven má nyní možnost prokázat své kvality a stát se prvním hráčem v historii, který vyhrál jak evropskou, tak severoamerickou nejvyšší soutěž v League of Legends. Jak bylo již zmíněno, zkušenosti v této sérii budou ovšem na straně TL. Ačkoliv mají TSM ve svých řadách také několik veteránů, jungler Akaadian v play-off odehrál pouhých 9, zatímco Xmithie 76 a na mezinárodní scéně 61. A jak je již známo, zkušenosti v play-off hrají velkou roli. 

Jak tato série dopadne, se dozvíme v průběhu dnešní noci, první zápas začíná ve 22:00 a radíme Vám, tuto bitvu si nesmíte nechat ujít!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama