Systém hodnocení a úrovní jednotlivých rolí
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Systém hodnocení a úrovní jednotlivých rolí

Systém hodnocení a úrovní jednotlivých rolí

Smashee

Smashee

12. 5. 2017 14:00

Jak by se vám líbil systém, kde by se hodnotil váš um v jednotlivých rolích?

Reklama

Na zajímavou otázku, zda-li má Riot v plánu přidat úrovně jednotlivých rolí, odpovídal Riot Gortok:

Hodnocení různých pozic by mohlo poskytnout několik výhod:

  • Jelikož hráči jsou v různých pozicích rozdílně úspěšní, mohl by takovýto systém vést k lepšímu matchmakingu.
  • Právě teď je ranked systém League of Legends založen na specializaci, vývoji a dosahování úspěchů. Systém hodnocení rolí by mohl odměnit i hráče, kteří jsou více univerzální.

Nicméně bychom k tomuto systému museli přistupovat velmi opatrně; rozhodně by to nebylo pouhé přidání hodnocení a úpravy matchmakingu pro každou pozici. Mohla by vyvstat celá řada problémů, například:

  • Hráči by se mohli cítit o mnoho hůře, pokud by nedostali pozici, jejíž hodnocení by si chtěli vylepšit. Zařazení do sekundární pozice nebo jako výplň by mohlo vyústit ve vyhýbání se hrám nebo v to, že by hráči tyto hry brali méně vážně. Jedním z řešením by bylo mít celkové hodnocení (nebo spojení všech existujících hodnocení) aby se úroveň takovýchto her nesnížila.
  • Na obrazovce výběru šampionů si sice můžete měnit šampiony mezi sebou, ale není vytvořený žádný systém, který by dovoloval měnit pozice. Pozice je předem dána, takže pokud byste si například jako midlaner vyměnil šampiona s toplanerem, mělo by to vliv na rovnováhu hry a bylo by to nutno zohlednit při rozdělování LP.

Pokud se rozhodneme se do tohoto pustit, musíme tyto problémy řešit po krocích, protože jakékoliv změny v ranked systému jsou velmi rušivé. První částí je naučit se lépe zjišťovat a zaznamenávat šikovnost hráče na různých pozicích co se týče designu i technologie. Až bude tento krok úspěšně zvládnut, víme, jak naložit s těmito daty o pozicích – tedy pokud nalezneme rozumné řešení co se týče soutěživosti ve hrách

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama