Stolní počítač za 30k s RTX grafikou a co cena železa?
i Zdroj: Tryhard.cz
Partnerský obsah Článek Stolní počítač za 30k s RTX grafikou a co cena železa?

Stolní počítač za 30k s RTX grafikou a co cena železa?

Giry

Giry

5. 3. 2019 07:00

Mrkněte na aktuální řadu stolních počítačů LYNX Grunex+ 2019.

Reklama

Netradičně odpovíme ihned v úvodu. Cena jednotlivých komponent se pohybuje taktéž kolem 30 tisíc, v závislosti na aktuálních slevách a prodejci. Jste překvapeni? O jaké mašině je řeč? Podívejme se na ni z blízka a po přečtení se o ceně přesvědčíte na konci článku.

Nejprve nedostatek grafických karet a následně zcela nová architektura. To vše zamíchalo kartami na trhu s hotovými stolními počítači. Právě nová RTX série se postupně objevuje v rámci sestav jednotlivých výrobců včetně populární řady LYNX Grunex.

Dlouhodobě jeden z nejprodávanějších desktopů LYNX Grunex ProGamer se dočkal revitalizace svých komponent a ve verzi ProGamer+ 2019 nabízí jednak grafickou kartu MSI GeForce RTX 2060 Ventus s 6GB vlastní paměti a druhak procesor Intel Core i5-9400F se základním taktem 2,9 GHz a technologií Turbo Boost dosahující hodnot 4,1 GHz. Dvě hlavní části jsou zasazeny do základní desky MSI B350 Bazooka.

Opomenout ve vnitřnostech nesmíme ani 16 GB paměti Kingston HyperX Fury, kvalitní chladič procesoru Silentium PC Spartan 3 LT HE1012, 500W zdroj s vysokou účinností 86% Gigabyte PB500 a mnoho volného prostoru dostupného díky pevnému disku s kapacitou 2 TB, ale hlavně SSD Kingston A1000 s kapacitou 240 GB ve formátu M.2 s rozhraním PCIe NVMe Gen 3.0 x2 zaručující vysokou rychlost čtení a zápisu.

Stolní počítač za 30k s RTX grafikou a co cena železa?

Design se oproti minulosti velmi zjednodušil, využita byla počítačová skříň od renomovaného výrobce Cooler Master konkrétně model MasterBox Lite 5 RGB s modifikovaným krytem zdroje, ve kterém je podsvícené logo herního portálu GRUNEX. Podsvícení mají také tři ventilátory pod předním panelem. Nehledě na zvolený typ si můžete vybrat z RGB barevné škály.

Pokud za počítač nechcete utratit majlant, ale rádi byste přeci jen krapet více grafického výkonu v nabídce je také UltraGamer+ 2019 s GeForce RTX 2070 za příjemných 35 tisíc. Což je při ceně samotné grafické karty takřka 14 tisíc docela zajímavá volba.

Na opačné straně výkonnostního spektra, pro uživatele s omezeným rozpočtem respektive pro hráče, kteří si chtějí zahrát ve Full HD rozlišení, s optimálním nastavení za zachování dostatku FPS tedy min. nad 60 ve všech aktuálních top hrách, se nachází LYNX Grunex Gamer+ 2019 s totožným 6jádrovým procesorem, 8 GB paměti a grafickou kartou GeForce GTX 1060 s 6 GB vlastní paměti.

Stolní počítač za 30k s RTX grafikou a co cena železa?

Žádný z výše zmíněných počítačů nemá CD/DVD mechaniku nicméně všechny modely disponují předinstalovaným operačním systémem Windows 10 Home a také třemi roky záruky.

Jak bylo slíbeno v úvodu, mrkněte na aktuální stolní počítače LYNX Grunex+ 2019 na CZC.cz a přikládáme také souhrnný přehled jednotlivých komponent ve verzi ProGamer+ 2019, jejichž součet je cca 29 tisíc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama