Startuje playoffs v Evropě! Čeká nás víkend plný šesti nejlepších týmů.
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Startuje playoffs v Evropě! Čeká nás víkend plný šesti nejlepších týmů.

Startuje playoffs v Evropě! Čeká nás víkend plný šesti nejlepších týmů.

Nicolas

Nicolas

13. 8. 2021 14:00

Šestice nejlepších evropských týmů vstupuje do playoffs. Přiblížíme vám všechny tři série, na které se můžete těšit.

Reklama

Po delší časové odmlce startuje moment, na který všichni fanoušci LEC čekají - playoffs, neboli vyřazovací fáze z hlavního pavouka naší regionální ligy. Tři nejlepší týmy regionu se stanou reprezentanty naší Evropy na světovém šampionátu 2021, a my tak se zatajeným dechem sledujeme, kdo to vlastně bude letos. Dnes v šest hodin večer evropského času startuje první Bo5 série mezi finalisty jarní části ligy, týmem Rogue a našimi oblíbenými zajíčky, mladým celkem Misfits.

Misfits se porvou s Rogue

Mladý celek, od kterého nikdo na začátku splitu neměl velká očekávání se prorval do playoffs a rozhodně nevypadá na to, že by se série proti zkušenějším Rogue nějak bál. Agresivní a proaktivní hráči, jako jungler Razork, dnes ukáží, jestli jejich herní styl bude platný i v sérii, ve které musí tým vyhrát tři celé zápasy. Bez debat se bude jednat o zajímavou sérii, která, jelikož odstartuje LEC playoffs 2021, bude mít extrémní dopad na psychiku ostatních celků nebo jednotlivých hráčů, kteří ji budou sledovat.

Startuje playoffs v Evropě! Čeká nás víkend plný šesti nejlepších týmů.

Očekávání jsou různorodá, analytici se však shodují na tom, že by zkušenosti měly v Bo5 sérii zvítězit nad agresí a internet tak zatím vkládá naděje hlavně do Rogue. O tom, jak série dopadne je však nejlepší se přesvědčit na vlastní oči, proto držíme zajíčkům palce a v 18:00 je budeme sledovat na Vyvolávačově žlebu.

Nový trenér v MAD Lions může znamenat konec G2

Naši čeští reprezentanti Matyáš “Carzzy” Orság a midlaner Marek “Humanoid” Brázda se následující večer utkají s pravděpodobně nejslavnějším týmem evropské LEC – G2 esports. Největší otázky padaly na oblast topu, kde turecký hráč Armut nepředváděl nejlepší výkony a jeho tým jej velmi těžce dotáhl do letošních playoffs. Armut však získal od vedení týmu posilu, kterou se stal maďarský veterán Vizicsacsi. Ten jej v minulých třech, až čtyřech dnech učil od základů, jak odehrát vrchní linku jako opravdový profesionál.

Startuje playoffs v Evropě! Čeká nás víkend plný šesti nejlepších týmů.

Armut již v minulosti několikrát dokázal, že pokud má čistou hlavu, odhodlání a chuť vítězit, jeho forma může “lvy” dotáhnout k vítězství v Bo5 sérii. Je možné, že právě díky tréninku a osobnímu koučingu od Vizicsacsiho nastoupí Armut do série proti G2 jako nezastavitelná mašina. Každopádně, ať už v Sobotním duelu zvítězí jakýkoliv tým, poražený dostane další šanci v tzv. “lower seed bracketu” a je možné, že bude pokračovat v playoffs dále i po porážce.

Startuje playoffs v Evropě! Čeká nás víkend plný šesti nejlepších týmů.

Formát letošní ligy LEC dává druhou možnost týmu, kterému se nezadaří první odehraná série.

Fnatic musí ukázat skutečné schopnosti

Celek v oranžových dresech zažíval začátek letního splitu jako splněný sen a vyhrával v téměř každém souboji, ať už proti silnějším nebo slabším týmům. Vycházející hvězdou týmu se stal především toplaner Adam. Brzy však týmy přišly na to, že Fnatic hrají všechny své hry na stejném scénáři a že jejich kroky lze předvídat. Ke konci skupinové fáze LEC tak tento tým znatelně upadl. Parta okolo carry hráčů, jako je Adam, nebo Upset bude muset vymyslet jinou strategii, jelikož to vypadá, že jejich herní styl už všichni soupeři odhalili. Jejich nedělní zápas proti celku Vitality bude ukázkou toho, zda se Fnatic poučili, nebo budou dále setrvávat na momentální notě.

Startuje playoffs v Evropě! Čeká nás víkend plný šesti nejlepších týmů.

Série proti Vitality začíná v 17:00, na samém konci tohoto týdne a rozhodne se v ní, které dva týmy proti sobě budou stát v Dolní příčce pavouka nadcházející týden. Palce držíme všem deseti hráčům.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama