Startuje LEC, Humanoid vyzve Capse, na Carzzyho čeká souboj s jeho bývalým týmem
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Startuje LEC, Humanoid vyzve Capse, na Carzzyho čeká souboj s jeho bývalým týmem

Startuje LEC, Humanoid vyzve Capse, na Carzzyho čeká souboj s jeho bývalým týmem

Reibl

Reibl

21. 1. 2023 14:00

V LEC startuje nová sezóna ve zcela přepracovaném formátu.

Reklama

Nová sezóna LEC je tu. Letos se ve zcela novém formátu můžeme těšit na Bo1, Bo3 a Bo5 duely. Tři splity a velké playoffs rozhodne o čtveřici týmů, které se podívají na Worlds. Cílová čára je ovšem daleko a na startu může překvapit kdokoliv.

Důležité Bo1 duely

O formátu LEC jsme již napsali ve starším článku. Ve stručnosti se týmy utkají v Bo1 duelech a z deseti jich osm postoupí do swiss skupin. Tyto Bo1 zápasy se stihnou odehrát během tří supervíkendů a první začíná právě dnes.

Asi nejzajímavějším zápasem prvního dne je duel mezi Fnatic a Vitality. V oranžovém drese opět nastoupí Rekkles a nechybí ani český midlaner Humanoid. Vitality svůj “supertým” obměnili o řadu hráčů. Zůstal prakticky jen Perkz a dříve oznámený jungler Bo. V roli marksmana nastoupí místo Carzzyho Neon. Půjde tak o česko-slovenský duel.

O den pozdeji nás čeká El Clásico v podobě Fnatic vs G2 Esports. Samurajové sáhli ke třem změnám. Na bot se vrací Mikyx doplnění o Hanse samu. V jungli nově nastoupí Yike.

Ze třetího dne opět vybíráme poslední zápas mezi MAD Lions s marksmanem Carzzym. Ten se postaví Vitality, tedy svému bývalému týmu. Naopak z MAD do Vitality přestoupil support Kaiser. Mezi oběma celky tak bude jistě velká rivalita. Kompletní soupisky naleznete zde.

Riot před začátkem prvního splitu oznámil i nasazení patchů. Ten se vzmění jen mezi splity a po konci základní části (Bo1 zápasech). Tři týdny tedy týmy odehrají na jednom patchi, další tři (swiss skupiny a playoffs) na jiném.

Fanděte českým a slovenským hráčům

Nově jsme pro vás připravili přehled zápasů s trojicí českých a jedním slovenským hráčem. Nezapomeňte borcům fandit. Přímý přenos LEC naleznete například na stránce lolesports.com, kde lze snadno přepínat mezi YouTube a Twitchem.

Startuje LEC, Humanoid vyzve Capse, na Carzzyho čeká souboj s jeho bývalým týmem

Na startu nové sezóny nebude chybět ani Sjokz, Quickshot, Mecid, Caedrel nebo Laure. Kompletní přehled komentátorů naleznete zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama