Spekulace naznačují zrušení jarního splitu v americké LCS a velkou změnu formátu ligy
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Spekulace naznačují zrušení jarního splitu v americké LCS a velkou změnu formátu ligy

Spekulace naznačují zrušení jarního splitu v americké LCS a velkou změnu formátu ligy

Reibl

Reibl

5. 11. 2020 12:00

Za rok se odehraje více her i turnajů.

Reklama

Americká nejvyšší liga opět zažila krušný ročník na Worlds. Ani jednomu týmu se nepodařilo postoupit za skupin. První seed v podání TSM dokonce nevyhrál jedinou hru. Celá liga se potýká s problémy ohledně kvality. Jarní část pro mnoho hráčů a týmů vůbec nemá smysl, jak se nechal slyšet například marksman Doublelift. Původně jarní část ligy sloužila jako vstupenka na MSI. Na konci jara si navíc týmy rozdělily championship body. S úpravou playoffs formátu a zrušením MSI v uplynulém roce oba tyto aspekty chyběly.

Jeden split a více her

Travis Gafford, uznávaný esportový novinář, se podělil o informace spjaté s novým formátem ligy, který Riot připravuje. Jarní a letní split se spojí do jedné časti, jenž lze spíše označit za sezónu. Hrálo by se tak od ledna až do srpna systémem Bo1. Jenže každý tým by s každým odehrál za celý rok 5 her.

Teoreticky při spojení jarního a letního splitu dostaneme obdobný formát s faktem, že by týmy odehráli proti sobě 4 hry. Tím pádem bude her ve výsledku ještě více.

Aby se více her stihlo odehrát, Riot nejspíše upraví rozvrh. Dočkat bychom se měli třech hracích dnů týdně (pátek, sobota a neděle). Každý hrací den by se konalo 5 Bo1 zápasů.

Další turnaje

Riot údajně stále počítá s MSI turnajem. Pro kvalifikování by se uspořádal turnaj, kterého by se účastnily aktuální nejlepší týmy v probíhající sezóně. Vítěz tohoto turnaje by jel na mezinárodní turnaj. Mezitím by měla liga obvyklou pauzu.

Zároveň se spekuluje o vytvoření úvodního turnaje obdobnému KeSPA Cupu v Koreji. Jedná se o standardní turnaj, kterého se účastní všechny týmy ligy a odehrává se ještě před začátkem sezóny. Týmy si zde mohou vyzkoušet nové sestavy a seznámit se s novým patchem.

Academy liga

Travis dále informuje o změnách v academy lize. LCS organizace zde mají své druhé týmy, které jsou občas plné veteránů, místo nadějných nováčků. Aby byla liga více kompetitivní a nováčci získali další prostor, plánuje Riot umožnit academy týmům hrát proti amatérským celkům. 

Struktura amatérských lig je v Americe celkem rozvinutá, ovšem nedostává se dostatečně na oči diváků a organizací. Nejspíše tedy bude umožněno nejlepším amatérským týmům hrát proti academy celkům. Dost možná se dočkáme i amatérských týmům pod hlavičkou velkých esportových organizací.


Zmíněné plány nejsou zatím oficiálně potvrzené. Nicméně úpravy formátu ligy působí slibně a mohli bychom se díky nim dočkat smysluplnější první části sezóny a více zajímavých her. Zda zrušení dvou splitů zajistí větší konkurenceschopnost ligy ve světovém měřítku, zjistíme až při prvním mezinárodním turnaji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama