Souboj na mid lane: Je Clozer lepší než Faker?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Souboj na mid lane: Je Clozer lepší než Faker?

Souboj na mid lane: Je Clozer lepší než Faker?

Tereza

Tereza

26. 8. 2020 16:00

T1 bojují o vstupenku na Worlds, fanoušci se přou, který midlaner týmu pomůže víc.

Reklama

Mnoho fanoušků nedávno šokovala nečekaná změna v korejském týmu T1. Světoznámá superstar Faker, který tento celek dovedl k nemalému počtu vítězství, sedí na lavičce. Vyměnil ho sedmnáctiletý nováček Clozer. Nadějný hráč, dříve znám také jako Closer, byl v loňském roce přijat do SKT T1 na místo “zelenáče v zácviku”, v květnu jeho kontrakt prodloužil management týmu do listopadu 2022 a nyní, necelý měsíc po sedmnáctých narozeninách, je na startovním seznamu. Stává se tak jedním z nejmladších hráčů v LCK. Co víc, obsadil místo svého vzoru, od kterého se mnohé naučil. 

“Splnil se mi sen! Považuji Fakera za velmi důležitou osobu v mém životě, chci být jako on.“ prohlásil pro Inven Global.

Souboj na mid lane: Je Clozer lepší než Faker?

Při svém debutu vytáhl na rift dnes již jeho ikonickou Zoe a Akali, T1 získali čisté vítězství. V pozápasovém rozhovoru popsal, jak byl před hrou nervózní, ale že už se těší až fanouškům ukáže mechanicky více náročné šampiony – třeba Irelii. 

Kouč T1 Comet situaci okomentoval následovně: ,,Náš herní styl se drasticky mění spolu se změnou midlanera. Postavy, které hrajou nejlépe, se velice liší, proto si naši oponenti musí proti nám připravovat jiné strategie podle midu. Clozer je monstrum z Youtube, jeho mechaniky jsou výborné. Určitě na sobě cítí mnoho tlaku, ale hraje ještě lépe, než jsme čekali, jsem na něj moc pyšný.”

I přes to, že se hráčům s nováčkem v čele dařilo, na organizaci dopadla vlna kritika od fanoušků. Mnozí byli zklamaní, nechápali důvod změny a požadovali svého oblíbence zpátky, někteří si uchýlili až k nesportovnímu chování, k výhružkám a obtěžování. Jako odpověď na jejich nátlak přišlo vyjádření na oficiální Twitter T1. 

Souboj na mid lane: Je Clozer lepší než Faker?

Ať už má veřejnost názor jakýkoliv, statistika mluví poměrně jasně. Faker má na účtu šestnáct výher a dvanáct proher, oproti němu Clozer s dvanácti výhrami prohrál pouze dvakrát. Celkově tým skončil na čtvrtém místě a ve středu 26.8. je čekal první zápas playoffs proti Afreeca Freecs. Nováček začal sérii se svojí Zoe, během půl hodiny však T1 vybuchnul nexus. Do druhé hry již nastupoval Faker, AF utrpěli porážku v nepříliš vyrovnané partii. Třetí střetnutí se až příliš podobalo prvnímu, ačkoliv nenastoupil Clozer. Nejslavnější korejská organizace tak ztratila naději na výhru sezóny a záruka Worlds je zase o kousek dál. 

Souboj na mid lane: Je Clozer lepší než Faker?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama