Sledujte, kdo postoupí na Prague Champs, uzavřená kvalifikace startuje už o víkendu
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Sledujte, kdo postoupí na Prague Champs, uzavřená kvalifikace startuje už o víkendu

Sledujte, kdo postoupí na Prague Champs, uzavřená kvalifikace startuje už o víkendu

Reibl

Reibl

3. 6. 2022 16:00

Všechny zápasy budou k vidění na streamu u Xnapyho.

Reklama

Největší lolkový event se blíží. Do uzavřené kvalifikace se probojovaly čtyři celky, které nastoupí proti nasazeným profesionálním týmům. Prvních Bo5 duelů se dočkáme už o tomto víkendu a vysílat je bude živě Xnapy na svém streamu.

Otevřená kvalifikace ukázala, jaké kvalitní hráče tu máme. Postoupit mohly ovšem jenom čtyři týmy a sítem tak prošli NDGU (nové HEET), Inaequalis, Brute a akademie eSuby. Vítězové otevřené kvalifikace měli možnost si do uzavřené části vybrat nasazeného oponenta. HEET zvolili Sinners, eSuba Academy se v derby utká s hlavním týmem této organizace, Brute vyzvou Dynamo Eclot a na Inaequalis zbyli Entropiq.

Harmonogram

Rozvrh pro následující dva víkendy je dán. Všechny Bo5 duely bude opět možné sledovat na streamu Xnapyho. Známého streamera a tvář Prague Champs jsme před nedávnem vyzpovídali.

  • Sobota 4. června 18:00 – Inaequalis vs Entropiq
  • Neděle 5. června 18:00 – HEET vs Sinners
  • Sobota 11. června 18:00 – eSuba Academy vs eSuba
  • Neděle 12. června 18:00 – Brute vs Dynamo Eclot

Zápasy a výsledky najdete také v našem esportovém přehledu v bočním panelu na webu.

Inaequalis vs Entropiq

Otevřená kvalifikace odstartuje v sobotu 4. června od 18:00 duelem Inaequalis proti Entropiq. Inaequalis patří mezi největší esport kluby na našem území a jejich tým ovládl poslední Mastercard Hitpoint Winter. Inae urvali v kvalifikaci čtvrté místo, tudíž si nemohli vybrat soupeře. Na tým nakonec zbyli papírově velmi silní Entropiq.

Soupeře v podobě Entropiq se známým supportem můžeme řadit k favoritům na Prague Champs. Hvězdný support Petr “denyk” Haramach vyměnil prestižní LEC za domácí scénu, přesto má jistě velké ambice, jako i celá organizace. Nepostup do offline části eventu by byl zkrátka zklamáním. Entropiq budou těžit i z mezinárodních zkušeností, tým totiž statečně bojoval v play-in fázi EU Masters a dokázal postoupit ze skupiny.

Sledujte, kdo postoupí na Prague Champs, uzavřená kvalifikace startuje už o víkendu

Entropiq

HEET vs Sinners

Nejlepší tým z otevřené kvalifikace nastoupí proti Sinners v neděli 5. června od 18:00. Původně amatérský tým NDGU ukázal v uplynulých týdnech, jakých kvalit mohou týmy bez záštity organizace dosahovat. Pětice se nakonec ujmuli ve světě známí HEET. Díky prvnímu místu si mohli hráči do nedávna vystupující jako NDGU vybrat oponenta. Volba padla na nikoho menšího než na Sinners.

Výběr Sinners jistě nebyl náhodný. Organizace s řadou úspěchů v jiných hrách se zatím v League of Legends hledá. Tým nepostoupil ani do finále národní ligy a Liberecká organizace tak prožívá v lolku krušnější časy. Spraví to Prague Champs? To se dozvíme již v neděli večer. Proti HEET to ovšem soupiska sestavená s českých i zahraničních hráčů nebude mít jednoduché.

Sledujte, kdo postoupí na Prague Champs, uzavřená kvalifikace startuje už o víkendu

Sinners

eSuba Academy vs eSuba

Bratrovražedný souboj. Fanoušci modré krve můžou už nyní kupovat lístky. eSubu totiž na Prague Champs uvidíme, otázkou je jen, který z týmů. Akademie slavné české organizace si musela projít kvalifikací, kde celek vybojoval druhé místo a jako své soupeře zvolil nasazený hlavní tým eSuba. Podaří se mladým perspektivním hráčům překvapit zkušenější matadory? To zjistíme 11. června v 18:00.

Sledujte, kdo postoupí na Prague Champs, uzavřená kvalifikace startuje už o víkendu

eSuba

Brute vs Dynamo Eclot

Brute už dříve ukázali, že mají na to se poměřovat se špičkou domácí scény. Bývalí finalisté domácí ligy mohou vsadit na velkou podporu publika a věrný kotel. To ovšem za předpokladu, že porazí v uzavřené kvalifikaci soky v podobě Dynama Eclot.

Vytrvalost se vyplácí. Takto by mohlo znít motto Dynama Eclot. Po malých krůčcích se tým, po jménu známý díky hokejovému klubu HC Dynamo Pardubice, dere na vrchol. Dynamu Eclot přesto něco málo na úplnou špičku chybí. To samé vlastně můžeme říci také o Brute. Právě proto by tento závěrečný duel uzavřené kvalifikace mohl znamenat hodně pro obě strany. Dynamo Eclot i Brute totiž rozhodně plánují ukázat, že mezi ty nejlepší patří, a nyní k tomu mají ideální příležitost. Jejich duel začne 12. června od 18:00.

Sledujte, kdo postoupí na Prague Champs, uzavřená kvalifikace startuje už o víkendu

Dynamo Eclot


Vítězové uzavřené kvalifikace postupují přímo na hlavní event Prague Champs, který se koná 18. a 19. června v pražském O2 universu. Celky se porvou nejen o pohár a 200 000 korun, ale vítěz navíc vyzve francouzské Gamers Origin na největší stagi v historii českého esportu. Proto neváhej, vstupenky jsou totiž stále k dostání v síti Ticketmaster.

Největší domácí League of Legends akci pořádají Mastercard a Komerční banka, které nabízejí unikátní lolkařské karty s Jaycem, Ornnem, Kai’Sou a dalšími postavami ze hry. Vlastníci těchto karet navíc získají 30% slevu na vstup.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama