Síla nově vydaných šampionů
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Síla nově vydaných šampionů

Síla nově vydaných šampionů

Little Panda

Little Panda

5. 9. 2017 11:50 1

Jak můžeme předpovědět zda bude nově vydaný šampion silný či slabý?

Reklama

Proč tolik dlouho očekávané vydání Orrna byla pro fanoušky tak velkým zklamáním, když například vydání Camille v minulém roce převrátilo polovinu mety? Na tuto otázku se podíváme v dnešním článku.

Camille

Camille byla vydána v posledním patchi roku 2016 v prosinci - patch 6.24. Po vydání byla nerfnuta v hot-fixu již během tohoto patche po týdnu hraní. Změny pak přicházely v dalších čtyřech po sobě jdoucích patchích až do patche 7.4. Největším problémem bylo její obrovské poškození po celou dobu hry, když měla být postavena na podobnou pozici jako Irelia - farmící monstrum s velkým dopadem na hru v pozdější fázi. Společně s velmi silnou lane fází, kdy její léčení ze schopnosti W - Tactical Sweep fungovalo i proti minionům, se s z Camille stal opravdový postrach.

Pokud se podíváme na její schopnosti, jsou velmi podobné jiným schopnostem šampionů nebo jejich lepší verze. Například W - Tactical Sweep se podobá Mordekaiserovu E, jen místo štítu dodává zdraví a je pomalejší při sesílání. Camille W pak naopak způsobuje zpomalení.

Pokud se však podíváme na Mordekaisera, jedná se o šampiona s mnoha nedostatky (hlavně chybějící close gap = přiblížení) a mnoha bugy. Pokud však smícháme tyto základní schopnosti dohromady, přidáme jim některé nové efekty a zanecháme přesto stále stejné poškození, dostaneme se do problémů a šampion bude pravděpodobně příliš silný, pokud nedojde k jeho oslabení na jiných místech. To se však u Camille nestalo a její kit obsahuje navíc velmi silnou ultimátku.

Síla nově vydaných šampionů


Orrn

Ornn je nejnovější vydaný šampion, který byl vydán v patch 7.17. I přesto, že je zcela nový, má více problémů než je běžné. Například při vydání snižoval všem hráčům ve hře FPS při použití pasivky. Naštěstí došlo k hot-fixu již během patche (24.8.) a následující den přišel další hot-fix s buffem jeho ultimátky Call of the Forge God. Přesto to však nestačí. Orrnův winrate se 30.8. pohyboval okolo 37,41%, dnes okolo 40%., což je dokonce méně než má Ryze a tedy nejméně ze všech šampionů. Z tohoto důvodů nyní získává mnoho buffů na PBE pro další patch.

Orrn přinesl do hry mnoho nového. Celý jeho kit je velmi unikátní, to je však také částečně důvodem jeho selhání. Důležitým faktorem je také jeho ultimátka, na které u Orrna opravdu záleží. Jedná se však o složitý skillshot, který lze snadno netrefit a cooldown ultimátky je velký. Zcela nový efekt - Brittle - můžeme připočítat k dalším faktorům. Jedná se o negativní efekt prodlužující CC o 30%. Společně s jeho pasivkou na vylepšování předmětů Ornna můžeme zařadit mezi týmové šampiony. To často bývá problém pro solo queue hráče a také se takový šampion hůře učí. Je však možné, že Orrn nakonec skončí podobně jako Ryze a bude se hrát pouze na profesionální úrovni.

Síla nově vydaných šampionů


Problémy nových šampionů

Při pohledu na Camille a Orrna si nelze nevšimnout, že hlavním problémem při vydání nového šampiona je složitost jeho schopností pro samotné hráče a náročnost na jeho naučení. Camille, jejíž schopnosti jsou poměrně jednoduché a podobné ostatním šampionům, není příliš složetá pro pochopení základu. Naopak Orrnův kit je natolik unikátní a částečně odkázán na tým, že i nadaný hráč s ním musí dlouho trénovat, aby zcela pochopil jeho sílu. Doufejme, že později, když i ostaní hráči pochopí funkci Orrna a také to, že si nemají kupovat Orrnova vylepšení příliš brzy, ale raději v pozdějších fázích hry, některé problémy odpadnou a Orrn si snad připíše více úspěchů.

Tedy nově vydaní šampioni s jednoduššími schopnostmi budou pravděpodobně mnohem více silní než unikátní šampioni se složitějšími schopnostmi. Dalšími skvělými příklady jsou Bard, složitější a unikátní šampion, který po svém vydání musel obdržet několik buffů, a také Xayah, jejíž kit je jednoduchý a přesto velmi unikátní, a tak se do hry zapojila bez větších problémů. Jaký je váš názor na Kayna? Složitější šampion s poměrně základními schopnostmi a přesto velmi unikátní, jehož herní styl je velmi odlišný od ostatních šampionů. Zdá se vám silný, slabý či vybalancovaný? A kterou formu preferujete?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama