[Rozhovor] CG Acclamator a CG Yanipir
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek [Rozhovor] CG Acclamator a CG Yanipir

[Rozhovor] CG Acclamator a CG Yanipir

Giry

Giry

11. 3. 2017 15:00

Sp4zie na naší pozvánku k rozhovoru ještě neodpověděl, ale podařilo se nám sehnat jeho kolegy a kamarády ze CG.

Reklama

(Click here for english version / Pro rozhovor anglicky klikněte sem)

Znáte YACC? Jde o kombinaci dvou jmen - Acclamator (čti Aklamejtr) a Yanipir. Tyto dva streamery ze Srbska (Acclamator) a Švédska (Yanipir) jsme požádali o rozhovor a oni souhlasili. Pokud je neznáte z jejich vlastního streamu nebo youtube videí, možná si je pamatujete z videí populárního youtubera Sp4zieho. Všichni tři jsou totiž členy skupiny hráčů CG (Compact Gaming).

 

Máme k vašemu představení přidat něco speciálního? Třeba to, že Acclamator je velký milovník lodí?

Acclamator: Zrovna jsem o tom chtěl začít mluvit, ale raději ne... (Směje se)

Yanipir: Ne ne ne, řekni nám o tom něco!

 

Má toto hobby nějakou spojitost s tvým jménem? Protože Acclamator je vesmírná loď z Hvězdných válek.

Acclamator: Pokud to dáš do téhle spojitosti, tak by to dávalo smysl, ale ne, není to tak. Já měl rád lodě dlouho předtím, než jsem si zvolil tuto přezdívku. Myslím, že na lodi se dá perfektně relaxovat a odpočívat, a tak jsem si už od střední školy chtěl jednu pořídit a splnit si sen. Takže jakmile to bylo možné, našel jsem a koupil tu nejlevnější loď a začal na ní pracovat.

 

 

Proč ses tedy pojmenoval Acclamator?

Acclamator: Je to celé jen o tom, že jsem velký fanda Hvězdných válek. Před asi deseti leti jsem potřeboval nějaké jméno na jedno MMO, co jsem hrál. A protože jsem ve filmu viděl vesmírnou loď Acclamator, prostě jsem si půjčil její jméno.

 

A co tvoje jméno Yani? Jak vzniklo?

Yanipir: Za tím stojí opravdu dlouhý a nudný příběh. Když mě bylo asi dvanáct let, něco jsem vymyslela a postupně to měnilo tvar, až se z toho stalo současné "Yanipir".

 

Kdy jste se vy dva potkali? Bylo to asi díky CG, že?

Yanipir: Hmm to bylo už dávno, že?

Acclamator: Jo, CG se zformovalo asi šest nebo sedm let zpět?

Yanipir: Tak nějak.

Acclamator: A já se pak přidal brzy na to a asi po dalším roce se připojila i Yani díky svému bráchovi, který už s námi hrál, Když jsme se pak poprvé potkali, bylo to už po dlouhých letech společného hraní. I když ze začátku jsme spolu hráli méně, protože...

Yanipir: ...protože můj brácha mi nedovolil s ostatními hrát. Myslel si, že na mě ostatní budou zlí, ale to se nestalo a nyní jsme jedna velká rodina.

Acclamator: Mojo, její brácha, si myslel, že my ostatní se k ní nebudem chovat moc hezky. Chtěl ji od nás držet dál, ale po nějaké době Yani sama přišla. Ale to bylo už před několika lety. Tehdy jsme se tedy potkali poprvé.

 

Takže ty máš staršího bráchu, co tě chrání? No asi je to pochopitelné, komunita lolkařů umí být občas pořádně protivná.

Yanipir: Jo to je pravda.

Acclamator: Souhlas. A my jsme pro ní tehdy navíc byli úplně cizí lidi, takže to mohlo chtit celkem odvahu se k nám připojit.

 

Čí nápad byl společný stream?

Acclamator: Myslím, že jsme s tím přišli oba.

Yanipir: Taky si myslím. Než jsme dali náš stream dohromady, zkoušeli jsme streamovat každý sám. Pak Acclamator navrhl společné streamování a já souhlasila, protože se to zdálo jednodušší. Také jsem tehdy nevěděla, jak správně nastavit webkameru, s tím mi Acc pomohl.

Acclamator: Přesně. Nevím, jak mě napadlo streamovat společně. V tu dobu streamovali lidi pouze sami až na nějaké talkshow atd. ale nikde jsem neviděl herní vysílání s více než jedním streamerem. Já a Yani jsme tehdy streamovali samostatně, tak jsem si řekl, že bychom měli zkusit něco nového. Lidi nás už znali a chtěli nás vidět častěji.

Yanipir: Když jsme začali, neplánovali jsme streamovat pravidelně. Prostě jsme si jen chtěli užít trochu legrace, ale pak jsme si zavedli rozvrh pravidelných streamů.

Acclamator: Přesně tak. Ze začátku to byl jen test, experiment nebo tak nějak, ale rychle jsme se rozrostli. Po asi dvou měsících jsme se stali partnery Twitche. Chodilo se na nás dívat spoustu lidí, tak jsme zavedli pravidelné streamy a začli to celé brát víc vážně.

 

>> Stream YACC můžete sledovat na jejich Twitch kanále každé pondělí, středu a sobotu <<<

[Rozhovor] CG Acclamator a CG Yanipir

Twitch vám dal partnerství po dvou měsících? To je slušná rychlost.

Acclamator: Už předtím, než jsme začali streamovat, jsme měli jakousi "fanouškovskou základnu"...

Yanipir: A hodně followerů na twitteru. (Twitter Acclamatora, Twitter Yanipir)

Acclamator: Přesně, takže to netrvalo dlouho, než se stream pořádně rozjel. Nezačínali jsme od nuly.

 

Na jaký první velký problém jste během streamování narazili? Duo-stream může být náročný, ne?

Yanipir: Ani ne. Samotné streamování ve dvou není tak problémové. Největší problémy byly vždy s technikou, hlavně Acclamatorův internet nám dělal problémy. Ale to už je snad vyřešené.

Acclamator: Jo, samotné streamování ve dvou je bezproblémové. Naopak to pomáhá, protože se můžete spolehnout na toho druhého. Když se něco stane, váš partner zaskočí, takže to je obrovské plus. Nicméně vždycky jsme měli technické problémy. Oba dva. U mě to většinou byl špatný internet. Ale nedávno jsem se přestěhoval a hlavním důvodem bylo lepší internetové připojení, takže tyhle problémy už by se neměly opakovat. Yani obvykle zlobila technika jinak, ale to i mě. O streamování jsme toho moc nevěděli a učili jsme se až v průběhu. Samozřejmě, že jsme občas narazili na nějaké problémy, ale jinak je duo-stream uplně v pohodě.

 

Co máte na vašem streamu nejradši?

Yanipir: Nejlepší je podle mě vidět, jak moc se rozrostla komunita kolem nás. Máme Mumble kanál, na kterém si lidi povídají denně. Měli jsme sraz s našimi subscribery a vidět to, jak si někteří přirostli k srdci, je vážně super.

Acclamator: Přesně tak, jak říká Yani. Ať už schválně nebo ne, vytvořili jsme díky našemu streamu vážná, dlouhotrvající přátelství mezi našimi diváky a subscribery. Vidět něco takového je prostě... Řekl bych, že je to celé o komunitě. Měli jsme sraz subscriberů v německém Mnichově a vidět některé lidi na živo byl fakt zážitek. Vidět náš vliv na tyhle lidi, vidět naše diváky, kteří se díky tomu dali dohromady, poznali se, být tak velkou součástí jejich životů - to je prostě paráda. Těsně za tím na druhém místě je ten pocit, kdy navštívíte nějakou LoL akci a lidé vás poznávají a zdraví vás (směje se). To miluju!

[Rozhovor] CG Acclamator a CG Yanipir

Když jsi zmínil LoL akce, která se vám zatím nejvíce líbila?

Yanipir: Hmmm. Nejlepší bylo podle mě finále LCS ve Stockholmu, to jsem si užila.

Acclamator: To bylo před rokem a půl, aspoň myslím. Finále letního splitu. Už jsme byli na spoustě akcí, většinou to jsou finále LCS nebo IEM Katowice a tak. Mám rád tyhle finále LCS jarních a letních splitů. To poslední bylo v Rotterdamu?

Yanipir: Rotterdam, jo jo.

Acclamator: Tam to bylo nejlepší! Protože jsme potkávali jen LoLkaře, kteří nás většinou znají, takže jsme si připadali slavní, i když jsme jen obyčejní hráči (směje se). V každodenním životě tady doma mě nikdo nezná. A pak navštívím podobnou akci a najednou zničeho nic jsem na dva dny někdo, koho všichni (nebo většina) zná a cítím se skvěle.

[Rozhovor] CG Acclamator a CG Yanipir

S ostatními členy CG jste navštívili i Prahu, že? Jaké to bylo?

Yanipir: Ó ano! Ten výlet byl skvělý. Většinu času jsme se jen poflakovali, moc památek jsme neviděli, ale byl to jeden z nejlepších výletů, na kterém jsem byla.

Acclamator: Přesně. A bylo to také kvůli tomu, že tam nebyla žádná akce, takže jsme nebyli ničím omezení a netlačil nás čas. Prostě to byl jen turistický výlet - několik přátel spolu, a proto to bylo tak skvělé. Prostě jsme se potkali a strávili spolu pár dní. Abych pravdu řekl, tyhle výlety jsou super kvůli naší CG partě a je jedno, v jakém městě se potkáme. Nebyli jsme tam, abychom si prohlédli turistické památky nebo tak. Bylo to tak svkělé, protože jsme byli spolu. Pamatuju si jednu vtipnou příhodu...

Yanipir: Tvojí oblíbenou?

Acclamator: Ano! Našli jsme uprostřed parku piano pro veřejnost. Tak jsem si k němu sednul a zahrál něco pro přátele. Pak přišel nějaký ožrala, kterého moje hudba zahřála u srdíčka, a spustil na mě něco česky, čemuž jsem samozřejmě nerozumněl, ale byla to sranda (směje se).

Yanipir: Pamatuješ si, jak jsem se chtěla zeptat toho pána, kdy přestane hrát?

Acclamator: Haha samozřejmě!

Yanipir: Zeptala jsem se ho: "Jak dlouho ještě budete hrát?" a on odpovědě "Asi dva roky!" nebo tak nějak (směje se). Nerozumněl mi a já se pak už styděla zeptat se znovu.

Acclamator: (Směje se) Z nějakého důvodu jsme mezi námi patnácti vybrali Yani, tu nejstydlivější, aby se toho člověka šla zeptat, kdy přestane hrát, protože jsem si za to piano chtěl sednout také.

[Rozhovor] CG Acclamator a CG Yanipir

Jako Čech se musím zeptat: zkusili jste české pivo? Jako národ jsme na něj patřičně hrdí, takže bych nedělal svou práci správně, kdybych se nezeptal.

Acclamator: Jasně, že jo. Moc často si věci nepamatuju, takže se teď možná ztrapním, ale myslím, že tady u mě se prodává české pivo, i když možná je slovenské, nejsem si jistý. Jmenuje se Kozel.

TH: Kozel je české pivo.

Acclamator: No vida! Tohle pivo mám rád.

 

Když už jsi zmínil Slovensko, byli jste tam někdy?

Acclamator: Jen jsem projížděl Bratislavou.

Yanipir: Já tam ještě nebyla.

 

Oba jste z opačných konců Evropy, postřehli jste někdy na chování toho druhého nějaké rozdíly? Řekli jste si třeba někdy "Švéd by tohle udělal jinak" nebo "Srb by tamto nikdy neudělal"?

Acclamator: Zní to jako začátek špatného vtipu: "Srb a Švédka začli streamovat..." Ale abych odpověděl na otázku - jasně, určitě. A myslím, že je to tak dobře. Mezi námi jsou určitě velké kulturní rozdíly, ale i tak to funguje.

Yanipir: Pokud se nějaký takový rozdíl objeví, komunikace je určitě hrozně důležitá, takže si o tom promluvíme. Stane se, že občas na něco narazíme, ale není to moc časté.

Acclamator: Nějaké rozdíly tu jsou, ale i tak si rozumíme.

 

Super, díky za váš čas a mějte se fajn.


Pokud se chcete dozvědět víc o Acclamatorovi a Yanipir, můžete je začít sledovat na twitteru (Acclamator, Yanipir). Také jim určitě dejte follow na Twitchi (streamují každé pondělí, středu a sobotu) a můžete navštívit i jejich kanál na youtube.

Děkujeme kamarádce Najt, která celý rozhovor zprostředkovala.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama