Rogue jsou ve finále LEC, G2 převálcovali Misfits
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Rogue jsou ve finále LEC, G2 převálcovali Misfits

Rogue jsou ve finále LEC, G2 převálcovali Misfits

Tomáš

Tomáš

4. 4. 2022 18:00

Rogue se podařilo v druhém kole jarní LEC otočit sérii s Fnatic a postoupit do finále

Reklama

Jarní vyřazovací část má za sebou předposlední hrací týden, který odhalil tři účastníky finálového víkendu. V pátečním utkání se na žlebu představili hráči G2 Esports a Vitality, kde Carzzyho celek tahal za kratší konec a sérii prohrál 3:0. O poznání napínavější série nás čekala v sobotním duelu dvou aktuálně nejlepších týmů v LEC. Rogue se po nevydařeném začátku povedlo celou sérii s Fnatic otočit a postoupit do grandfinále. V nedělním klání vyzvali Misfits rozjetou lowerbracket mašinu jménem G2 Esports, kde zajíčky čekal podobný smutný osud jako supertým Vitality.

Rogue jsou ve finále LEC, G2 převálcovali Misfits

 


Rogue přerušili playoff smůlu a míří do grandfinále

Vyrovnanější sérii, než kterou předvedli týmy Rogue a Fnatic v sobotním duelu jsme asi vidět nemohli. Zpočátku série se zdálo, že po dvou výhrách Fnatic na červené straně, nás už v sérii nic nemůže překvapit a Fnatic si dokráčí pro vítězství 3:0. To se však změnilo v třetí hře, kde si Rogue překvapivě zvolili červenou stranu mapy pro sebe a trošku zariskovali, když svému soupeři nechali first pick Twisted Fate, který se ve většině zápasů skoro permabanuje. Rogue si na svou stranu připravili silné picky Hecarima a Jayce, kteří také poprvé v sérii zařídili úspěšnou early game pro tento celek. Také se v tomto zápase “našel” jungler Malrang, který byl v jarním splitu pro tým obrovským přínosem.

Podobnou kompozici vytvořili Rogue také do čtvrté hry, která se stala pro všechny fanoušky Fnatic noční můrou. Každý play, o který se hráči v oranžovo-černých dresech pokusili, skončil katastroficky a Rogue tuto hru se skórem neuvěřitelných 26:2 ukončili za pouhých 23 minut, což je zatím nejkratší hra celého playoff. Fnatic se do páté hry stále rozhodli ponechat pick Twisted Fate, ale odřízli Malranga od Hecarima, který v předchozích dvou hrách dělal celému týmu problémy s early game. Poslední hra série byla o poznání vyrovnanější, ale byl to opět korejský jungler Malrang, který se svým Trundlem dokázal najít spoustu ganků na sololinkách a tím dostal svůj tým do výhody. Většina následujících soubojů vyšla také lépe pro Rogue, kteří si sebejistě došli pro reverse sweep a poslali Fnatic do lowerbracketu. 


G2 Esports o víkendu neztratili jedinou mapu

Letošní lowerbracket mašina jménem G2 Esports pořádně nabrala na obrátkách a míří do semifinálové odvety s Fnatic. O podobný run až do grandfinále, který předvedli minulý rok v létě Fnatic, se tentokrát pokusí legendární organizace Carlose “Ocelote” Santiaga. Po prohrané sérii právě s Fnatic by se dalo těžko tipovat, že G2 nakonec postoupí mezi top 3 týmy v Evropě. Opět se ale potvrdilo, že tuto španělskou organizaci se nikdy nevyplatí podceňovat. 

Donedávna největší slabinu tvořila botlinka, která se stále řadí mezi “nováčky” v LEC a nelze očekávat nejlepší výkony. Po sériích s Vitality a Misfits se však ukázalo, že Flakked a Targamas se postupně dostávají do týmové mentality, která je klíčová pro úspěch proti lepším týmům. Nutno ale podotknout, že hlavním důvedem většiny vyhraných zápasů byla právě nekompromisní dominance Capse, který se po několika slabších splitech vrací zpět do své 2019 formy, která byla k nezastavení. Excelentní výkony ve vyřazovacích zápasech odvádí také německý topař Broken Blade, který se dle spekulací řadí s Odoamnem mezi nejlepších topaře v lize. 

Rogue jsou ve finále LEC, G2 převálcovali Misfits

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama