Rogue a MAD Lions v play-off padli, Schalke vyhráli již 10 zápasů v řadě!
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Rogue a MAD Lions v play-off padli, Schalke vyhráli již 10 zápasů v řadě!

Rogue a MAD Lions v play-off padli, Schalke vyhráli již 10 zápasů v řadě!

Honza Fremut

Honza Fremut

24. 8. 2020 13:00 1

G2 Esports a Fnatic postupují přímo do play-off, Carzzy a spol. se potkají s Giliusem

Reklama

Evropští fanoušci se konečně dočkali začátku play-off letního splitu, ve kterém se hraje o všechno. Jak jsme již zmiňovali v předešlých článcích, v letošním roce se na Worlds v Číně podívají nejlepší čtyři  týmy z letních play-offs. Nedočkáme se tak tedy klasických soubojů v regionálním finále o poslední lístek na Světový šampionát. 

Obrázek Fortuna

Schalke kráčí v lower bracketu neporaženi

Dozajista největším překvapením letního splitu je esportová odnož známého fotbalového týmu Schalke 04. Do play-off vstupovala parta kolem Giliuse s neskutečnou formou sedmi vyhraných zápasů v řadě a v lower bracketu na ně čekali SK Gaming, proti kterým naposledy vyhráli 7. března. Ačkoliv by se tedy mohlo zdát, že nepříznivá bilance udělala z SK Gaming favority, opak byl pravdou. Forma Schalke dodala týmu, v jehož barvách září také slovenská hvězdička Neon, notnou dávku sebevědomí, což se později projevilo také na riftu. 

Schalke sérii na tři vítězné naprosto ovládli, SK Gaming naprosto převálcovali a ani o jednom zápase nelze říct, že by byl alespoň trochu vyrovnaný. Za zmínku stojí také to, že pouze jeden hráč (support Dreams) v součtu všech tří zápasů zemřel více jak dvakrát. 

První dva týmy základní části nezvládli začátek play-off 

Rogue a MAD Lions vstupovali do play-off s velkými ambicemi, vždyť Rogue prohráli v základní části pouhých pět zápasů, zatímco MAD Lions pouze o jeden více. Na MAD Lions vedené českou dvojicí Humanoid-Carzzy čekali G2 Esports s nejhorší formou za poslední roky, Rogue se těšili na Fnatic, kteří do posledního týdne museli bojovat o postup do vyřazovacích bojů. 

Ačkoliv tedy konstelace hrála do karet oběma týmům plných nováčků, nakonec se smáli fanoušci osvědčených týmů plných zkušeností. Pro české fanoušky může být mírnou útěchou alespoň fakt, že MAD Lions dokázali uhrát jeden zápas proti obhájcům trofeje, zatímco Rogue padli s Fnatic poměrem 0:3. Vzhledem k tomu, že Carzzy a spol. ovšem postoupili do play-off z druhého místa, zatímco Rogue z prvního, MAD Lions se potkají v round 2 s Schalke a Rogue se příští neděli postaví proti vítězi tohoto klání. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama