RNG zlikvidovali EG a míří do finále MSI
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek RNG zlikvidovali EG a míří do finále MSI

RNG zlikvidovali EG a míří do finále MSI

Tomáš

Tomáš

27. 5. 2022 17:00

Čínský gigant si poradil v semifinále s americkým týmem EG a bude obhajovat titul

Reklama

Poslední fáze prestižního turnaje MSI je tady a v prvním semifinálovém duelu se nám dneska v korejském Busanu představily týmy EG a RNG. 

RNG zlikvidovali EG a míří do finále MSI


RNG nastavili laťku hodně vysoko

První hra ukázala, jakým směrem se bude celá série vyvíjet, protože tým RNG v úvodním zápase dominoval na všech linkách a soupeři nedal jedinou šanci. Celý zápas se americkým reprezentantům zhroutil již v 3. minutě, kdy Wei svým standartním jungle pathingem zprostředkoval bezchybný dive na Impacta a tím dostal svého topaře do popředí. Tím však akce na toplane nekončily a podobný scénář přišel v 10. minutě, kde RNG opět vyhlíželi na další úspěšný dive. Situaci na toplane se pro EG následně snažil zachránit evropský jungler Inspired, ale Bin se svou Gwen byl již nezastavitelný a ze souboje si odnesl další dva killy. EG v zápase prohrávali o tolik, že dokonce v 15. minutě ztratili všechny své vnější věže na všech linkách. RNG v zápase umožnili svému soupeři darovat pouze jediný kill a jediného draka, což je však na konci hry určitě netrápilo. 

Chvilka naděje a následný pád

Po devastující porážce v první hře, EG ukázalo naději a mírný záblesk na vítězství v druhém dějství. Inspired dostal do svých rukou Viega, kterým se skvěle proslavil v LEC a o svých kvalitách dal vědět i čínskému celku. EG se v druhém zápase několikrát dostalo do vedení, ale RNG si vždycky našlo způsob, jak zápas vyrovnat. Klíčový okamžik přišel v 27. minutě, kde EG se pokusili pro sebe ukořistit Barona, ale Inspired byl nucen kvůli nízkému zdraví smitovat dříve, což nahrálo do karet junglerovi RNG, který již se svým smitem problém neměl. I když EG získali v tomto souboji 4 killy, tak support Ming byl schopný utéct a zachránit tak jediný Baron buff pro svůj tým. Právě tento support úspěšně otevřel další potyčku skvělým engagem na Dannyho, který byl okamžitě se svou Jinx usmrcen. RNG po získání Cloud souly měli již hru ve své režii a zápas po rychlém souboji u blue buffu v 35. minutě ukončili. 

RNG zlikvidovali EG a míří do finále MSI

Poslední vzdor a konec série

Úvod třetí hry připomínal čínskou dominanci z hry číslo 1, ale EG se ani v tomto zápase jen tak nevzdali a bojovali až do konce zápasu. EG v 23. minutě prohrávali o 8 tisíc goldů, ale rozhodli se zápas převrátit možným získáním Barona, kterého se po vydařeném odchytu čínského marksmana také podařilo ukořistit. EG se nepodařilo zastavit RNG, kteří získali Hextech soulu, ale naopak se jim dařilo úspěšně vyhrávat teamfighty, které následně vedly k zisku druhého Barona a dalšímu snížení goldového deficitu. RNG se v 39. minutě po usmrcení 3 členů amerického týmu pokusili o ukončení série, ale tam zaúřadoval se svou Ahri midař Jojopyun, který stále držel EG na pokraji vyřazení. Vysoké deathtimery také znamenaly získání Elder draka, který byl vyměněn za Barona pro RNG. Po skvělých výkonech v celém zápase pak ale Jojopyun udělal obrovskou chybu u svého Blue buffu, kde se nechal usmrtit midařem čínského týmu a tím vyhasly veškeré naděje pro americký tým pro prodloužení série. RNG po 43. minutové hře ukončují celou semifinálovou sérii a míří do grandfinále, kde budou obhajovat svůj titul z minulého roku. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama