Riot zpřehledňuje balanční úpravy
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Riot zpřehledňuje balanční úpravy

Riot zpřehledňuje balanční úpravy

Reibl

Reibl

4. 6. 2019 14:00

Vývojáři se budou dalších 14 dní dělit o podrobné informace při balancování hry.

Reklama

Na balanční tým směřuje každý den mnoho kritiky. Prakticky v jakékoliv metě se najdou postavy a předměty, které jsou silnější, nebo slabší, než jiné. Do jisté míry je to dobře, o tom slovíčko meta je. Bohužel v lolku často potkáváme šampiony, kterým stačí minimum prostoru a jsou k nezastavení. Hráči poté volají po nerfu a diví se, jak šampion před pár dny vůbec mohl dostat buff.

Kritika nekončí zde. Máme tu i postavy, jenž jsou slabé a nedají se hrát. Kompetitivní sféra zase kolikrát zapříčiní, že šampion dostane nerf, i když je v SoloQ k ničemu.

Pravidla pro balancování

Samotné balancování rozhodně není jednoduché. Bohužel celé roky chybělo univerzální pravidlo, kterým by se balanční tým řídil. Nikdo neviděl pod pokličku, co vývojáři zvažují, jaký je přesný cíl úprav, proč se tak rozhodli a co je k tomu vedlo. Přichází tak menší experiment a zároveň obecná tabulka, podle které se balancování řídí.

Úroveň Nerf, pokud aspoň 1 platí Buff pokud platí
Průměr – Gold 1 a níž Winrate přes 54,5 % a zároveň podprůměrný banrate AŽ winrate přes 52,5 % a zároveň banrate přes pětinásobek průměru. méně jak 49% winrate.
Zkušení – Plat 4 až Grandmaster Winrate přes 54 % a zároveň podprůměrný banrate AŽ winrate přes 52 % a zároveň banrate přes pětinásobek průměru. Méně jak 49% winrate.
Elitní – Challenger Banrate přes 45 %. Výskyt v méně, jak 5 % her.
Profesionální – LPL, LCK, LEC, LCS, LMS Výskyt ve více jak 90 % her v aktuálním patchi, NEBO výskyt ve více jak 80 % v posledních dvou patchích. Výskyt v méně, jak 5 % her.

Průměrný banrate napříč všemi postavami je okolo 7 %.

Sledujte balanční úpravy v reálném čase

Počet vývojářů, kteří jsou v balančím týmu, není velký. Ovšem sledovat všechny není snadné a z PBE se často nedozvíte, co Rioťáky k úpravám vedlo. Proto až do 19. 6. můžete na této speciální stránce sledovat tweety všech členů balančího týmu pěkně pohromadě. Ne vše se nakonec do finálního patche dostane. Pokud tedy máte nějaké výhrady, není nic jednoduššího, než otevřít daný tweet a dát se s vývojáři do (slušné) řeči.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama