Riot reaguje na drama mezi Čínou a Hongkongem
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Riot reaguje na drama mezi Čínou a Hongkongem

Riot reaguje na drama mezi Čínou a Hongkongem

Reibl

Reibl

10. 10. 2019 16:00 1

Tým Hong Kong Attitude komentátorům Riotu naštěstí nezavařil.

Reklama

Herním světem v posledních dnech hýbe aféra ohledně Hongkongského Hearthstone hráče s přezdívkou blitzchung. Ten na streamu Grandmaster turnaje využil své chvíle slávy a vyjádřil svůj názor na velmi vyhrocenou politickou situaci mezi Hongkongem a Čínou. Více si o incidentu můžete přečíst zde.

Celá kauza může mít obrovský vliv na herní společnosti. Však jen za pár slov dostal zmíněný hráč zákaz hraní a s oběma komentátory byla přerušena spolupráce ze strany Blizzardu. Tato známá herní společnost je totiž vlastněná firmou Tencent, která sídlí v Číne. Tentcent má dle webu pcgamer.com podíl v Blizzardu jen 5 %.

A tady může nastat problém. Tencent totiž vlastní podíl například v Ubisoftu (5 %), Bluehole (11,5 %), Epic Games (40 %) a v Riotu (100 %). Aktuálně se do základních skupin na Worlds 2019 probojoval tým Hong Kong Attitude. Komentátoři často název týmu zkracovali na pouhé HKA a to i nuceně přímo při vysílání.

Jak se však ukázalo, nešlo o nařízení od Riotu, ale spíš opatrnost komentátorů. Název Hong Kong rozhodně nebyl při vysílání zakázaný.

Oficiální vyjádření Riotu zní takto:

Rádi bychom uvedli na pravou míru zmatek okolo vyslovování celého názvu týmu Hong Kong Attitude. Na našem oficiálním Twitteru se o týmu zmiňujeme jak celým jménem, tak zkratkou HKA stejně, jako u ostatních týmů.

Riot Cactopus dále dodal:

Aby bylo vše jasné, nikomu neříkáme, aby se vyhýbal slovům “hong kong”. Raději na tým odkazujeme celým jménem. Interně ovšem vznikl zmatek, který se teď snažíme napravit.

Není se čemu divit, že si komentátoři dávali pozor. Spor mezi Hongkongem a Čínou je velmi vyhrocený a čínský Tencent v podstatě Riot vlastní. Můžeme jen doufat, že politická situace nebude mít další vliv na esport podobně, jako při nedávném Hearthstone turnaji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama