Riot prodá slot patřící Echo Fox
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Riot prodá slot patřící Echo Fox

Riot prodá slot patřící Echo Fox

Honza Fremut

Honza Fremut

15. 8. 2019 18:00

Konec Echo Fox v americké LCS je zpečetěn.

Reklama

Známý americký tým Echo Fox si LCS v roce 2020 nezahraje. Již v dubnu tohoto roku vyplynulo na povrch rasové napadání ze strany Amita Raizada – jednoho z investerů Echo Fox. 

Bývalý basketbalový hráč a investor Echo Fox Rick Fox se tehdy rozhodl okamžitě prodat svůj podíl a organizaci opustit. Celou situací se začal zabývat také pořadatel LCS – Riot Games. Celý svět se dlouhodobě snaží proti rasismu bojovat a jeho přítomnost v americké nejvyšší LoL lize je naprosto nepřípustná. Rozhodnutí Riotu bylo jasné, LCS opustí buď Echo Fox, nebo Amit Raizad. Echo Fox se bohužel Amita Raizada nedokázalo nijak zbavit a rozhodlo se svůj slot v LCS prodat. 

Spekulovalo se o prodeji do rukou Kroenke Sports & Entertainment, kteří dříve vlastnily například Phoenix1 a nyní mají ve svém vlastnictví mnoho sportovních týmů, za zmínku stojí Colorado Avalanche hrající NHL, fotbalový tým Arsenal F.C. nebo také tým z Overwatch League Los Angeles Gladiators. Z tohoto prodeje ovšem nakonec sešlo z prozatím neznámých důvodů a RIOT musel, vzhledem k ubíhajícímu času, vzít prodej do svých rukou. 

Na stránkách League of Legends bylo vydáno oznámení, že 13. srpna byla podepsána mezi LCS a Echo Fox, která oficiálně ukončí jejich účast v soutěži. Součástí smlouvy také je, že LCS sám prodá slot Echo Fox a většinu výnosu dá Echo Fox. Od 16. sprna LCS dává třiceti denní lhůtu pro potenciální zájemce, ze kterých poté vybere ideálního budoucího účastníka LCS. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama