Riot připravuje změnu promo sérií a autofillu
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Riot připravuje změnu promo sérií a autofillu

Riot připravuje změnu promo sérií a autofillu

Reibl

Reibl

29. 2. 2020 15:00

Některé změny přijdou již brzo, jiné v druhé půlce sezóny.

Reklama

Vývojáři League of Legends se ve videu na začátku roku zavázali k úpravám v oblasti sestavování zápasů a rankedů obecně. Nyní se podělili o konkrétní plány. Dočkáme se dalšího vylepšení autofillu, premade skupin a úprav FlexQ.

Cíle

Zpětná vazba od hráčů dává Riotu jasné cíle, kterých chtějí dosáhnout:

  • Vylepšení sestavování zápasů bez delšího čekání na hru.
  • Vylepšení přehlednosti ohledně rankedů a systému vytváření her.
  • Lepší pocit satisfakce při zlepšování se.
  • Lepší odměny za čas strávený ve hře.
  • Více možností a příležitostí, jak hrát s ostatními.

Autofill a premade dua

Velikým terčem kritiky je autofill a premade dvojice. Ohledně autofillu se plánuje brzké zavedení balančního algoritmu. Ve zkratce, oba týmy budou mít ve hře stejný počet autofill hráčů. Obdobný přístup se aplikuje i u premade dua. Cílem je zajistit férovější a vyrovnanější zápasy. Obě vylepšení se do hry dostanou již brzy a Riot se později podělí o informace, jak si novinky vedly.

Autofill má do budoucna projít ještě jedním vylepšením. Někdy hráči dostanou autofill na pozici, která jim jde nejméně. I s tím chce Riot počítat a balancovat dle toho vytváření zápasů.


Nové účty v rankedech

Nové účty jsou často zařazeny v žebříčku hodnocených her tam, kam nepatří. Ve vývoji je proto úprava, jenž vezme v potaz celkovou schopnost hráče a zařadí ho mnohem přesněji do správné divize.


Větší změny v druhé půlce roku

Pro druhou polovinu roku a předsezónu se chystá více změn, po kterých hráči už dlouho volají.

Trestání hráčů

Chování v zápase je velice důležitým prvkem, který ovlivňuje celý požitek ze hry. Nový systém pro trestání hráčů si má poradit s lidmi, kteří záměrně feedují, afkují, nechávaji soupeře vyhrát a narušují průběh férové hry. Nepůjde tak již jen o to, co se napíše do chatu. Hráči tak mají být více trestáni za svůj přístup ke hře.

MMR

Svůj tier a divizi si zobrazit můžete, ale MMR (matchmaking rating) ne. Přitom se jedná o dvě důležité věci, ve kterých by měl mít každý jasno. Riot proto plánuje přinést pořádek v této oblasti a dát hráčům jasnější informace ohledně obojího.

Promo série

Příliš mnoho promo sérií může vyvolat frustraci. Konečně tak přichází na řadu otázka ohledně jejich předělání. Nic konkrétního zatím nezaznělo, ale Riot silně zvažuje úpravy.

FlexQ

Flex rankedy na tom teď nejsou moc dobře. Jde o frontu, která v ničem nevyniká. Nemůžete hrát s partou přátel kvůli mnoha omezením v oblasti počtu hráčů a ranku. Na solo hraní je tu zase SoloQ. Změny mají zajistit, aby si hráči mohli zahrát s kamarády bez omezení a zároveň byla zachována kompetitivní složka hodnocených her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama