Riot pozdrží rozdělení EU LCS do 4 regionů
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Riot pozdrží rozdělení EU LCS do 4 regionů

Riot pozdrží rozdělení EU LCS do 4 regionů

Honza Fremut

Honza Fremut

7. 10. 2017 11:55 4

EU LCS bude v roce 2018 pokračovat v jedné lokalitě.

Reklama

Po spekulacích o změně formátu EU LCS pro následující rok, přichází další vlna informací a spekulací, které rozdělení vyvrací.

Podle informací ESPN budou plány o rozdělení evropské LCS do čtyř regionů (Barcelona, Londýn, Paříž a Berlín) pozdrženy a aplikovány nejdříve pro rok 2019. RIOT se dle zdrojů obával, že by nebyl schopen zajistit regionální změny a raději bude další rok vyčkávat a soustředit se na přípravu.

I tak bychom se požadovaných změn měli dočkat. Finanční dotace pro týmy se zvýší z nynějších 350 000€ na 500 000€. Také herní formát se dočká zajímavých úprav. V průběhu roku, tedy mezi jarním a letním splitem, se nedočkáme Relegation turnaje, což by mělo týmům zajistit větší jistotu při investování finančních prostředků. Další změnou herního formátu bude přechod na formát jedné skupiny po 10 týmech, ve které bude hrát každý s každým dvakrát bo1 sérii. Živý přenos zápasů již fanoušci nebudou sledovat na kanálu EU LCS, ale společně s NA LCS se přenosy přesunou na kanál Riot Games. 

Všechny tyto změny přicházejí po spekulacích, že by Misfits, Splyce, Fnatic a G2 Esports mohli opustit EU LCS a připojit se k LCS v zámoří. Dle spekulací už jsou žádosti Misfits, Fnatic a Splyce zamítnuty, ve hře jsou stále G2 Esports, jejichž žádost se dostala do druhého kola "výběrového řízení". 

Jaký je váš názor na možné změny? Vítáte návrat jedné velké skupiny, nebo vás souboje dvou skupin bavily více?" 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama