Riot o současném stavu a budoucnosti split pushe
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Riot o současném stavu a budoucnosti split pushe

Riot o současném stavu a budoucnosti split pushe

Lukáš Novák

Lukáš Novák

20. 3. 2021 17:00

Zaměříme se také na výhody a nevýhody této strategie.

Reklama

V dnešním článku se podíváme na význam, současný stav a možnou budoucnost split pushe. Nad touto problematikou se zamýšlel RiotScruffy.

O stavu split pushe se v Riotu debatuje již dlouhou dobu. Tato strategie je zajímavým prvkem, který rozšiřuje možnosti hlavně v pozdních fázích hry. Na druhou stranu se často jedná o frustrující a málo interaktivní způsob hraní, který navíc umožňuje naprosto rozdrtit prohrávající tým, aniž by měl možnost na situaci jakkoli reagovat.

Riot o současném stavu a budoucnosti split pushe

Co přispívá k dobrému stavu split pushe?

Strategie využívající split push umožňuje  prohrávajícímu týmu získat převahu zpět na svoji stranu. Tímto způsobem je možné vyhýbat se 5v5 soubojům, které by nejspíše nedopadly úplně dobře, místo toho může jeden silný split pushující hráč otočit průběh zápasu.

Split push získává výhodu pro tým postupně, což napomáhá správnému fungování hry. Rozhodně není dobré, aby celý zápas byl rozhodnut na základě jednoho souboje mezi dvěma hráči.

Split push rozšiřuje strategické možnosti. Dynamika 1-4, či 1-3-1 kompozicí vytváří nové způsoby využití rotací po mapě, vize a soubojů, kdy nejsou přítomny celé týmy. Tento efekt rovněž pozitivně ovlivňuje stále se měnící metu.

Split push umožňuje hráčům na horní lince smysluplně ovlivňovat hru. Top laneři měli dlouhodobě problém dostatečně využít výhodu získanou v počáteční fázi hry. Split push jim dává příležitost získat výhodu pro svůj tým, aniž by se museli často účastnit 5v5 soubojů, které mnoha šampionům nevyhovují.

Riot o současném stavu a budoucnosti split pushe

Kterým věcem se chce Riot vyhnout?

Pushování bez přítomnosti nepřátelského šampiona – tato situace je nežádoucí, protože hráči nedostanou příležitost ukázat své schopnosti. Zmíněný styl hraní navíc ani není zábavný. Většina zábavy, kterou League of Legends nabízí plyne totiž ze soubojů mezi šampiony v různých situacích.

Dále je třeba se vyvarovat příliš bezpečnému split pushování. Zejména v minulosti jsme se setkali se šampiony, kteří poškozovali věže příliš rychle, nebo z příliš velké vzdálenosti, měli mnoho možností úniku, nebo třeba spoustu prostředků jak získat vizi, čímž se opět stalo split pushování moc bezpečným.

Většina šampionů je dobrá ve split pushi z nějakého důvodu. Nasus rychle bourá věže, Shen má globální mobilitu, Fiora je výborným duelistou a třeba Camille má mnoho možností úniku. Problém nastává, když šampion disponuje příliš velkým počtem zmíněných vlastností, což znemožňuje soupeřícímu týmu na split push jakkoli reagovat. Tomu je tedy třeba se vyhnout.

Když má split pushující šampion příliš mnoho způsobů, jak se vyhnout souboji, hra se dostane do fáze, kdy je vyvíjen slabý, postupný tlak na bránící se tým a nedochází k žádné velké akci. Tým v defenzívě totiž nemá jinou možnost, než efektivně rotovat směrem ke split pushujícímu hráči, nebo vynutit úspěšný souboj 4 na 4.

Riot se i nadále zabývá stavem split pushe a bude se snažit najít způsoby, jak upravit tuto strategii do podoby, kdy bude pro hráče nejlepší. Žádné konkrétní plány zatím však nejsou známy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama