Riot o matchmakingu: část druhá
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Riot o matchmakingu: část druhá

Riot o matchmakingu: část druhá

Reibl

Reibl

2. 3. 2018 18:00

Jak je to s MMR?

Reklama

Hodně stránek dokáže zobrazit vaše MMR. Nikdo však přesně neví, z čeho se počítá. Samotný Riot ani vaše MMR nesdílí, stránky si ho musí většinou počítat samy. Jak to tedy s tímto zázračným číselným ukazatelem je?

Proč se používá právě MMR místo například KDA a podobných ukazatelů?

League of Legends je týmová hra. Vítězí celý tým, ne jeden hráč. Proto nechceme, aby pro vás bylo na prvním místě vaše skóre. Hlavní je vyhrát. Postup v žebříčku chceme odvíjet od situací, které vedou k samotné výhře. Supporti se radši obětují za své ADC, tank zase na sebe rád strhne pozornost. Některé postavy, například Nunu nebo Singed, jsou jedinečné, stejně jako jejich herní styl. Jejich KDA nemusí vůbec reprezentovat to, co pro tým při hře udělali. MMR se vypočítává z mnoha věcí, podobně jako třeba vision score.

- Riot Gortok, Designer, Tým pro vstup do zápasu

Proč nemohu vidět své MMR?

Ukázat lidem jejich MMR má mnoho negativ pro týmovou hru, ale vezmeme to postupně. MMR skóre je to nejpřesnější porovnání mezi hráči. V průběhu mnoha her se zlepšujete. Stejně tak se však zlepšují všichni ostatní. Vy získáte časem větší MMR, ale ostatní hráči také, to se nezdá jako velká motivace. V žebříčku mezi všemi hráči tak můžete i po zlepšení klesnout. Pokud ovšem zvládnete promo ze silveru 1 do gold 5, bude to pro vás mnohem větší odměna a důkaz zlepšení.

Riot Gortok, Designer, Tým pro vstup do zápasu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama