Riot o malých legendách na ARAMu a posuzování témat skinů
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Riot o malých legendách na ARAMu a posuzování témat skinů

Riot o malých legendách na ARAMu a posuzování témat skinů

Reibl

Reibl

23. 6. 2020 12:00

Debonair skiny se dočkají rebootu v příštím roce.

Reklama

Riot Meddler se opět podělil o několik zákulisních informací. Smutná zpráva přichází pro milovníky malých legend. Z ARAMu se brzy odstraní. Zároveň Meddler poodhalil, jak to je s liniemi skinů.

Aktualizace 24.6. – Riot pozastavuje odstranění malých legend z ARAMu

Riot Meddler se odvolal na zpětnou vazbu od hráčů a aktuálně se pozastavuje proces odstranění malých legend z ARAMu. Interně se projednávají různé alternativy. Ve hře jsou lepší kompenzace a refund i pro hráče, kteří občas TFT zapnuli, nebo přesunutí malých legend mimo hlavní část mapy.


Malé legendy se odstraní z ARAMu

V patchi 10.15 dojde k odstranění malých legend z Howling Abbys mapy. Dle Meddlera malé legendy negativně ovlivňují přehlednost hry. Zároveň pouze malé množství hráčů kupovalo malé legendy právě kvůli ARAMu. Posledním důvodem je, že Riot chce mít víc volnosti při tvorbě malých legend. Právě nyní nelze do hry přidat malou legendu, která by měla animace jako šampion, nebo dokonce vzhled. Na ARAMu by si hráči legendu mohli snadno splést s šampionem. Takto dostanou vývojáři více volnosti.

Hráči, kteří si zakoupili malou legendu a nikdy nehráli TFT obdrží svoje RP zpět. Tento refund se nevztahuje na malé legendy získané skrz Twitch Prime. Půjde o automatický proces a nemusíte kvůli tomu psát na podporu.

Která témata skinů jsou úspěšná?

Meddler také vysvětlil, jak se posuzují linie skinů. Celý proces zahrnuje 4 body:

  1. Bude skin relativně úspěšný vzhledem k očekáváním? Nevyžaduje se, aby skin pro málo hranou postavu vydělal tolik jako u populárního šampiona. Jde tedy o relativní požadavek. Daný skin by si mělo koupit alespoň určité procento hráčů daného šampiona.
  2. Dotazníky ohledně témat skinů. Chtějí hráči návrat nějaké linie skinů a které? Jde spíše o potenciál daného tématu.
  3. Vyžaduje daný skin více, nebo méně propagace při vydání? Jde o trailery, místo na úvodní stránce v klientovi a další drobnosti. Vše se srovnává s ostatními stejně drahými skiny.
  4. Kolik další postav dle hráčů existuje, jenž by mohly obdržet skin daného tématu? Skiny z určitého tématu můžou být oblíbené, ale pokud se již nehodí na žádné další postavy, bylo by vhodné uvažovat o jiném tématu.

Dle těchto bodů se rozhodne, zda se s daným tématem skinů bude pokračovat jako doposud, nebo jestli je třeba něco změnit. Některé linie skinů se omezí třeba jen na pár postav, nebo úplně upraví.

High noon

Původní High Noon skiny si nevedly moc dobře. Ovšem Riot v nich viděl velký potenciál, a tak přišel reboot v roce 2018. V tu dobu nemělo opětovné uvedení moc velkou mediální podporu (bod 3), přesto si skiny vedly dobře a ohlas byl pozitivní. Výsledkem bylo pokračování této řady skinů a větší priorita při tvorbě.

Sugar Rush

Sugar Rush skiny vyzkoušel Riot několikrát a vždy se setkal s neúspěchem. V roce 2019 se jednalo o skiny ve spodních 10 % prodeje oproti očekáváním. Proto tato linie nepokračuje. Možná se skinů někdy dočkáme, ale jen malé množství hráčů si tyto skiny oblíbilo.

Star Guardian

Oblíbené skiny hned na začátků a je tomu tak i dnes. Hned při prvním uvedení byli hráči ze Star Guardian skinů nadšení a hodně z nich je zakoupilo a používá je. Dle těchto měřítek se jedná o oblíbenou linii skinů. Zároveň ale Riot nechce hráče přehltit těmtito skiny. Přicházejí proto ve vlnách a vždy malinko upravené. Jde o skvělý příklad konzistentních skinů, které vyydržely zkoušku časem.

Debonair

Debonair skiny si vedly různě. Některé byly povedené, ale jiné nikoliv. Je zde ovšem potenciál, a proto se zřejmě v příštím roce dočkáme rebootu této linie. Debonair téma je v této podobě až moc jednoduché. Například High Noon skiny nejsou jen o divokém západě. Riot k nim přidal i témata okolo démonů a andělů. Podobné úpravy by měly potkat i Debonair skiny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama