Riot možná zavede novou oficiální dámskou ligu v League of Legends
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Riot možná zavede novou oficiální dámskou ligu v League of Legends

Riot možná zavede novou oficiální dámskou ligu v League of Legends

Giry

Giry

13. 9. 2022 17:45

Měla by se podobat iniciativě Valorant Game Changers.

Reklama

Podle anonymních zdrojů webu Esports News UK by měl Riot pracovat na systému lig pro ženy. Mělo by se jednat o podobnou soutěž jako Valorant Game Changers. Zatím není jisté, kdy na oznámení jednotlivých lig dojde, mělo by ale jít o globální soutěž. Je možné, že k ní přibyde i několik samostatných turnajů.

Tomu, že Riot chystá ligy pro ženy, nepřímo nahrává také nedávné odhalení dámského týmu G2 (úvodní foto). Známá esportová organizace na začátku měsíce ohlásila, že si pod svá křídla vezme tým pěti dívek do té doby vystupující pod jménem Hel. Dosud ale není jisté, do jakých turnajů tato sestava nastoupí.

Jedna z překážek, které spuštění této ligy zabraňuje, je situace kolem MENA regionu (Střední Východ a Severní Afrika). V této oblasti se ženy a také členové LGBT komunity jen těžko dostávají k profesionálnímu hraní a Riot tedy zvažuje, jak region do soutěže zapojí.

V současnosti žádná oficiální dámská liga od Riotu neexistuje, hráčky se mohly účastnit pouze turnajů třetích stran jako ESWC Paris nebo FemaleLegends na DreamHacku.

Odpověď Riotu? Vážíme si diverzity

Poté, co web Esports News UK publikoval zprávu o možném dámské lize, zareagoval také Riot a napsal britskému webu následující zprávu:

V Riot Games si vážíme diverzity v ekosystému esportu. Na náš program Valorant Game Changers jsme skutečně hrdí a nemůžeme se dočkat našeho prvního globálního eventu v Berlíně v polovině listopadu.

V současnosti pracuje mnoho LoL soutěží po celém světě na tvorbě programů pro jednoduší dostupnost profesionálního hraní LoL pro více hráčů. Plánujeme sestavovat a testovat více programů i příští rok.

Tleskáme G2, že se rozhodlo proniknout do této oblasti esportu, ukazuje to jejich oddanost k esportu a LoL komunitě. Těšíme se na budoucí spolupráce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama