Riot banování na ARAM nechce vrátit
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Riot banování na ARAM nechce vrátit

Riot banování na ARAM nechce vrátit

Reibl

Reibl

19. 4. 2019 14:00

Balanční úpravy zůstávají, bany ovšem ne.

Reklama

V minulých týdnech jsme se mohli setkat s mnoha změnami ARAMu. Krom dočasné Butcher’s Bridge mapy se do módu dostaly bany, nové summoner spelly a balanční úpravy. Riot se nyní vyjádřil k jednotlivým změnám a některé vrací zpět.

Banování není pro ARAM vhodné

Před náhodným přiřazením postavy jste dostali možnost určité šampiony zabanovat. Změna, po které komunita volala již roky, se konečně dostala do ARAMu. Bohužel ne na dlouho. Kladně vývojáři hodnotí to, že hráči měli možnost vyhnout se frustrujícím postavám. Jenže to šlo proti balančním úpravám, které Riot v tu samou chvíli nasadil. Navíc zmíněné řešení ubíralo na náhodnosti. Zároveň trvalo déle dostat se do hry. To je celkem důležité u rychlého herního režimu.

Nové summoner spelly a předměty potřebují úpravy

Do hry byly při Bilgewater eventu přidány dva předměty. Mariners Vengeance a Ghoswalkers. Oba se na Butcher’s Bridge hodí, ovšem na Howling Abyss je již neuvidíme. Jsou dle Riotu spíše tématické a dlouhodobě se do hry nehodí. Ghostwalkers by potřeboval úpravy, aby bylo jasné, kdy předmět použít. Vengeance měl pro změnu zvláštní interakce s postavami. Oba předměty tedy nebudou pevnou součástí ARAMu, ale mohou se vrátit v rámci nadcházejících eventů.

Summoner Spell Backtrack se stal oblíbený u meelee postav. Dával určitým šampionům výhodu možnosti začít teamfight a zároveň hned utéct do bezpečí. Na druhou stranu ho využívali i šampioni na dálku. Pro ně se jednalo o velice bezpečnou volbu. Díky tomu měl Backtrack největší winrate u určitých postav na dálku.

Riot banování na ARAM nechce vrátit

Pokud se k tomuto Summoner Spellu vývojáři vrátí, tak zajistí, aby se choval jako klasická bariéra pro šampiony na blízko a zachoval si unikátní schopnost u šampionů na dálku.

Balanční úpravy zůstávají

Jednou z mála věcí, kterou Riot ve hře nechá i po skončení eventu, jsou balanční úpravy zaměřené specificky na ARAM. Úpravy se děly jak na poli run, tak i u postav. Triumph už není nezbytná runa společně s Presence of Mind. Gathering Storm se nyní dá zvažovat a v případě určitých her se i vyplatí.

Riot banování na ARAM nechce vrátit

Co se postav týče, jejich balanční úpravy budou pro ARAM také pokračovat. Díky nim se winraty určitých postav posunuly blíže k magické hranici 50 %. Zároveň zde nenajdeme extrémní výchylky, jako dříve. Šampioni jako Sona a Ziggs, jsou stále těmi nejsilnějšími, ale už nerozhodují samostatně hry.

Riot banování na ARAM nechce vrátit

Stejně tak zůstává redukce proti poke, která se bude jen lehce balancovat. Úpravou si prošlo i spawnování minionů a poškození do věží. Rychlost minionů se v průběhu hry bude zvyšovat po delší dobu. Věže budou malinko odolnější, Riot totiž odstraní 10% bonus poškození do 15. minuty hry. Od 25. minuty se bonus poškození zvětší na 15 % místo původních 30 %. Je to jistý kompromis, který má vyvážit délku her.

Riot banování na ARAM nechce vrátit

Poslední zmínka se týká předmětu Warmog’s Armor. Ten nyní léčí na základě chybějícího zdraví (místo maximálního) a není tak silný. Tato změna na ARAMu zůstává.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama