Redakční predikce - Jak dopadne LEC playoffs?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Redakční predikce - Jak dopadne LEC playoffs?

Redakční predikce - Jak dopadne LEC playoffs?

Reibl

Reibl

20. 8. 2020 14:00

Redakční predikce - Jak dopadne LEC playoffs?

Reklama

Blíží se nám vyvrcholení letního splitu evropské nejvyšší ligy. Celkem 10 týmů bojovalo o 6 míst ve vyřazovací části a boj to byl opravdu napínavý. Ještě před posledním hracím týdnem měl šanci každý tým. Rozuzlení přišlo až poslední den v předposledním zápase. Schalke 04 zakončili šňůru sedmi výher postupem do playoffs na úkor Excelu s českým marksmanem Patrikem. Jak vidíme šance nejen party okolo Giliuse, ale i zbytku, můžete vidět v následující tabulce.

LEC Reibl Feak Smashee Terka Chyu Dominik Giry Matěj Průměr → pořadí
G2 1 1 2 1 2 1 2 1 1,37 → 1.
RGE 3 4 4 3 1 2 1 2 2,50 → 2.
MAD 2 3 1 2 3 4 3 3 2,62 → 3.
FNC 4 2 3 4 4 3 5 4 3,62 → 4.
S04 5 6 5 5 6 5 4 6 5,25 → 5.
SK 6 5 6 6 5 6 6 5 5,62 → 6.

Ve spodní části pavouka se ocitly celky SK Gaming a Schalke 04. Jeden z této dvojice bohužel na 100% vypadne. Hůř vidíme šance SK Gaming, ačkoliv skončili výše v tabulce. Schalke jsou totiž rozjetí, meta jim sedí a forma zkrátka byla znát. V postup Schalke 04 na Worlds ovšem věří jen Giry, který je umístil na čtvrtou pozici.

Horní část pavouka urvaly celky Rogue, MAD Lions, G2 a Fnatic. Ačkoliv to nejlépe vypadá s Rogue, kteří neskočí hůř jak na čtvrté pozici, více věříme G2. Jedná se o celek, který v Bo5 sérii dokáže podat asi nejlepší výsledek. Pokud nebudeme brát v potaz duel s MAD Lions z minulého splitu. G2 na konci letní části našli opět formu a nezdá se, že by museli tahat zak kratší konec provazu.

Zaváhání MAD Lions ke konci splitu stálo tento tým plný nováčku nejen jistou vstupenku na Worlds, ale i místo v našich predikcích. V obou případech se tomu tak stalo na úkor Rogue. Celek se svými výkony jako první na celém světě kvalifikoval na letošní světový šampionát. Rogue totiž nemůžou skončit hůře, jak na čtvrté příčce, která LEC týmu stále zajišťuje postup na největší letošní turnaj. Obecně šance Rogue a MAD Lions vidíme hodně podobně. V případě MAD Lions postup na Worlds sice není jistý, ale “pouze” velmi očekávaný.

Zbývají nám Fnatic. Ti zakončili sezónu se skóre 9:9 a okolo týmu se často skloňuje pojem “coinflip”. Těžko říct, kterou stranu mince parta okolo Hylissanga v playoffs uvidí. Hned v prvním kole je totiž čeká Bo5 série proti prvním Rogue. V případě prohry se může stát, že Fnatic spadnou do spodní části playoffs pavouka a narazí zde třeba na rozjeté Schalke 04. Vzhledem k historii týmu a kvalitám hráčů je zároveň možné, že Fnatic uvidíme opět ve finále. V naší tabulce mají průměrově Fnatic odstup od první trojice, ale i od SK a Schalke. Záleží tak především na skutečnosti, zda se dočkáme stabilních a dobrých výkonů od tohoto celku.

Jaké jsou vaše predikce? Koho byste rádi viděli na Worlds?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama