Quickshot: "xPeke mě pořádně zklamal."
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Quickshot: "xPeke mě pořádně zklamal."

Quickshot: "xPeke mě pořádně zklamal."

Little Panda

Little Panda

14. 3. 2017 15:00 3

Quickshot o EU LCS

Reklama

Komentátor Quickshot se v rozhovoru těsně po skončení BO3 série mezi Origen a Roccat rozmluvil o současné situaci EU LCS.

Je EU LCS oficiálně "clown fiesta" region?

Ne, nemyslím si že je toto označení fér. Dělali jsme si s Deficiem během vysílání této série trochu srandu, ale musíme se na to dívat tak, že se jedná o týmy na posledních dvou příčkách tabulky a o týmy, které mají problémy už od začátku splitu. I naše očekávání tak byla poměrně nízká. Jsem ale rád, že během této série vypadala každá další hra o něco lépe a týmy se postupně zlepšovaly, ale pětasedmdesáti minutová hra, kde Origen zlomil svou dráhu čtrnácti proher a Naehyun vyhrál po 31 prohrách - po ní jsme s Deficiem chtěli trochu okořenit vysílání a udělat něco hloupého a speciálního. Když se ale podíváte na zbytek tabulky, naše nejlepší týmy a týmy ze středu tabulky mají poměrně jasně viditelné slabiny. G2, H2k, UOL, Misfits. Tyto týmy mají ve hrách takové momenty, kdy se můžete podívat a říci: "Ano, tohle byla chyba", ale jedná se o hodně specifické chyby. Pak se podíváte na Fnatic, Splyce, Giants a Vitality. Tyto týmy dělají mnohem více chyb. Ano EU je tento rok chaotický region, ale celkově se našim top týmům poměrně daří. A jsem celkem natěšený na to, jak se jim bude dařit i nadále.

Jaké jsou důvody neúspěchů EU LCS týmů?

Mluvit o problémech týmů je poměrně složité. My totiž opravdu nevíme co se děje za oponou. Nevíme jaký dopad má špatná situace v týmu na hráče a jejich kolegy. Podívejme se třeba na jednu z nejznámějších výměn poslední doby, kdy Amazinga ve Fnatic nahradil Broxah. Rekkless na toto téma mluvil velice upřímně, jak Amazing a zbytek týmu spolu nedokázali dobře spolupracovat. Čili i přes Amazingovy schopnosti být "shotcallerem" a tahounem týmu se nedokázal s týmem (a tým s ním) natolik propojit, aby mohli dobře fungovat. Naopak když se podíváme na jiný případ, ve kterém se xPeke vrátil do sestavy Origen, tým vypadal lépe. Origen celkově hráli lepší hru, více strategickou a více aktivní. Jedná se o případ, kdy se silná osobnost dostala do týmu a situaci vylepšila. Pokud bychom měli více informací o tréninkách týmů a dění v pozadí, tak bychom si mohli udělat mnohem lepší obrázek o tom, jaký dopad má celá situace na dané hráče. Avšak bez těchto informací je těžké dělat nějaké závěry.

Poznámka autora: shotcaller - hráč řídící zbytek týmu.

Co si myslíš o situaci kolem xPekeho?

Jsem pořádně zklamaný, co se týče xPekeho. Začal novou organizaci, za kterou nejprve hrál a Origen tehdy získali mnoho úspěchů. Byli ve finále, pak na Worlds, kde se dostali do semifinále, ale od doby, kdy se rozhodl odstoupit z postu hráče, nám ukazoval jen nedostatek znalosti o tom, jak sestavit a řídit úspěšný tým, aniž by v něm hrál. Hráči, které vybral pro rok 2017, nebyli nikdy určeni k tomu aby vyhrávali. Ano, nyní v 6. týdnu LCS se xPeke rozhodl znovu vrátit do Origen a pomoci mu s hraním, ale tento zásah se měl stát již v roce 2016. Už dříve měl najít silnější nebo lepší hráče nebo dát dohromady nějaký podpůrný systém, který by pomohl těmto nováčkům. Je již po všem? Nemyslím si, ale xPeke je teď ve velice složité situaci. Jeho tým je na spodku tabulky skupiny B. Vitality mají zajistěné poměrně bezpečné místo v tabulce a mají vyhráno o celé dvě BO3 série více něž Origen. Origen musí nějakým způsobem porazit v neděli Giants. Později musí porazit také Vitality a někde ukořistit nějaké třetí vítězství a překvapit favorita. Zatím to však ale vypadá pouze na další účast v letošním promotion turnaji.

Poznámka autora: Promotion turnaj - turnaj o udržení se v LCS, nebo klesnutí do Challenger série

Bude moci být Evropa letos pyšná na MSI?

To opravdu nemám tušení. Myslím si, že G2, H2k a UOL se poučili z IEM a myslím si, že týmy budou chtít dokázat zase o něco více. G2 zlomili svou kletbu mezinárodních turnajů a dostali se až do finále. Ano jejich hry nebyly dokonalé, ale nakonec to G2 dokázali a vyhráli hry, které potřebovali. Myslím, že první čtyři týmy tabulky jsou v Evropě jasně nejsilnější. Tedy G2, H2k, Misfits a UOL. Vidět Splyce hrát proti G2 během sedmého týdne bylo zajímavé a trochu jsem znejistěl. Pokud by si dokázali udržet tuto úroveň hraní, mohli by se dostal do top 4. Fnatic jsou pro mě pak jasným týmem do top 6. Těchto 6 týmů se podle mého zúčastní playoffs, ale pouze jeden se dostane na MSI. V tuto chvíli je opravu těžké odhadlout, kdo by to mohl být. Top 4 nebo 5 týmů je podle mě na lepší úrovni než úroveň top 4 nebo top 5 týmů minulého roku. Možná se tedy naše týmy na MSI předvedou, ale musí hrát mnohem lépe než na IEM.

Zdroj: sport1

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama