Proč dostali Morgana, Zed a další šampioni jungle buff?
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Proč dostali Morgana, Zed a další šampioni jungle buff?

Proč dostali Morgana, Zed a další šampioni jungle buff?

Dominik

Dominik

21. 4. 2021 12:00

Další díl vývojářského deníku je venku. Tentokrát se dozvíme důvody nedávných změn v jungli.

Reklama

S příchodem patche 11.8 se dočkalo několik šampionů, které jsme viděli zpravidla na lince, několika buffů pro rychlejší čištění jungle. Na to, co k tomuto kroku vývojáře vedlo, odpověděl Riot Jag v dalším díle vývojářského deníku.


Proč jsme šampionům z linek přidali jungle buffy?

V současně chvíli je jungle především pro nižší elo odstrašující rolí. Máme plány, jak se s tímto problémem vypořádat, ale mezitím jsme našli příležitost zlepšit hráčům požitek z hraní jungle role tím, že jim dáme možnost zvolit si šampiony, které už znají. Tím dáme možnost nezkušeným hráčům objevovat jednotlivé aspekty role bez toho, aby se museli společně s novou rolí učit hrát i nového šampiona.

Navíc vždy rádi rozšíříme ve hře diverzitu a nový set junglerů v tomto směru funguje perfektně. Nesnažíme se změnit primární role šampionů, pouze nabídnout varianty.

Jak jsme vybírali šampiony?

Zaměřili jsme se především na ty šampiony, o kterých jsme si mysleli, že mají potenciál hrát druhou roli aniž bychom museli buffovat jejich sílu na lince. Také jsme se snažili vyhnout šampionům, kteří už tak mají několik možností, kde se uplatnit. V poslední řadě jsme vybírali ty šampiony, kteří si ponechají své slabé stránky i v jiné roli.

Proč dostali Morgana, Zed a další šampioni jungle buff?

Proč jsme nevybrali šampiony, kteří dostali dříve jungle nerfy, místo představení nových?

Pokud jsme pomocí nerfů vyhnali šampiony pryč z jungle, mělo to svůj důvod. Ať už z důvodu síly v profesionálních hrách (Sylas), nebo třeba kvůli nezdravému stylu hraní jungle (Camille). Pokud nenastanou signifikantní změny (předmětů, schopností, run), tak se tito šampioni do jungle nevrátí.

Co původní jungleři, kterým se nedaří?

Snažíme se udržovat celkové buffy a nerfy ve hře relativně rovnoměrně. To znamená, že i kdybychom nepřivedli do jungle nové šampiony, nemohli bychom jen tak buffnout řadu junglerů. Přidání více junglerů neznamená, že se role stane silnější nebo slabší.

Pokud si budeme muset vybrat mezi buffnutím současně slabých junglerů a přidáním nových šampionů, kteří jsou použitelní v jungli, určitě si vybereme první variantu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama