Příběhy Runeterry: Sionův život a vznik Tibberse
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Příběhy Runeterry: Sionův život a vznik Tibberse

Příběhy Runeterry: Sionův život a vznik Tibberse

Lukáš Novák

Lukáš Novák

14. 8. 2020 12:00

Znáte Sionův a Tibbersův příběh?

Reklama

Dnes si v krátkosti představíme dva příběhy z prostředí Runeterry. Prvním je minulost Siona. Proč se tento válečník ani po smrti nechce vzdát a stále zarputile bojuje? Druhá část pak odkryje původ Tibberse. Medvídka, bez kterého si Annie snad ani nedokážeme představit.

Kým byl Sion, než zemřel?

Siona známe z Vyvolávačova žlebu jako nemrtvý kolos s obří sekerou, zuřivého válečníka, kterého nezastaví ani smrt. Kdo ale byl Sion, když ještě patřil mezi živé? A komu se podařilo tomuto obrovi zasadit smrtelnou ránu?

Příběhy Runeterry: Sionův život a vznik Tibberse

Jeho existence před a po smrti se v mnohém podobají. Sion byl kdysi brutálním vojevůdcem, který se nezdráhal zmasakrovat kohokoliv, kdo mu stál v cestě za slávou. Jeho armáda vybojovala na straně Noxu mnohá vítězství, díky Sionovým vojevůdcovským schopnostem. 

Prvním důstojným soupeřem mu byly Demacijské legie. Podařilo se jim narušit Sionovy válečné manévry a zničit část armády, což mohutného vojevůdce neuvěřitelně rozzuřilo. Sion se rozhodl udeřit. Sebral to, co zbylo z jeho armády a vyrazil vojáky Demacie potrestat. Bitva se rychle proměnila v jednostranný masakr a armáda Noxu byla rozprášena. Většina padla v boji, jiní Siona zradili a utekli z boje.

Sion se ovšem odmítal vzdát. Vrhnul se sám do nepřátelských řad ve snaze zabít Demacijského krále Jarvana. Vysílený a desítkami mečů probodaný Sion konečně našel svého největšího nepřítele. Bojoval statečně, ale proti početné královské gardě neměl šanci. Demacijský král zasadil Sionovi smrtící ránu. Z posledních sil se mu však podařilo strhnout Jarvanovi korunu z hlavy a uškrtit ho jednou rukou. Teprve poté Sion přijal smrt. Jeho úkol byl dokonán.

Příběhy Runeterry: Sionův život a vznik Tibberse

Co přesně je Tibbers a jak vznikl?

Tibbers vypadá na první pohled jako obyčejný medvídek, běžná dětská hračka. Jak ale jistě víte, umí napáchat pořádnou neplechu. Co tedy způsobilo, že má tato “hračka” magické schopnosti? 

Příběhy Runeterry: Sionův život a vznik Tibberse

Vše začalo u rodičů Annie. Jmenovali se Gregori a Amoline. Oba byli mocní mágové, kteří uprchli v době nepokojů z Noxu do hor. Když Amoline otěhotněla, trávila mnoho času sezením u ohně a vyráběním hračky pro své dítě. V divočině, vysoko v horách, žili obrovští stínoví medvědi, úžasná stvoření, která údajně měla chránit tamní lid. Amoline tato zvířata fascinovala, a tak se rozhodla ušít malého medvídka, který byl jimi inspirován. Její magické schopnosti jí umožnili vložit do hračky moc stínových medvědů a obdařit ji tak obrovskou silou.

Později se Amoline za nevysvětlitelných okolností ztratila a Tibbers byl tak jediné, co maličké Annie po její matce zbylo. Dívka si k medvídkovi rychle vytvořila silné pouto a ten se stal jejím nejlepším přítelem. Jak Annie rostla, sílily její pyromanské schopnosti. S jejich pomocí se jí později v záchvatu vzteku podařilo probudit v hračce život. Tibbers se pak nikdy nevzdálí od Annie a bude ji vždy chránit tak, jako kdysi stínoví medvědi chránili lid v horách.

Příběhy Runeterry: Sionův život a vznik Tibberse

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama