Právě v kinech: Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw
i Zdroj: Tryhard.cz
Partnerský obsah Článek Právě v kinech: Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

Právě v kinech: Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

Giry

Giry

31. 7. 2019 18:00

Dwayne Johnson a Jason Statham jdou do akce.

Reklama

Co spojuje vysvalenou americkou mlátičku Hobbse a elegantního britského zabijáka Shawa? Jeden všehoschopný gauner, kterého by sami zastavit nedokázali. Dwayne Johnson a Jason Statham řádí v akční jízdě, která je o poznání rychlejší a zběsilejší.

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo.

I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá.

Přestože Hobbs a Shaw tvoří samostatný příběh, který na předchozí díly ságy Rychle a zběsile bezprostředně nenavazuje, kontinuita je zachována v podobě architekta celé série Chrise Morgana, který napsal scénář. A o to, abyste i u tohoto filmu valili oči u scén s přívlastkem „nezapomenutelné“, se postaral režisér David Leitch, režisér pokračování Deadpoola a prvního Johna Wicka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama