Právě v kinech: Ad Astra
i Zdroj: Tryhard.cz
Partnerský obsah Článek Právě v kinech: Ad Astra

Právě v kinech: Ad Astra

Giry

Giry

20. 9. 2019 06:00

Brad Pitt míří do vesmíru.

Reklama

Brad Pitt putuje na vnější okraj sluneční soustavy, aby zastavil hrozbu pro veškerý život na Zemi. Objevuje zde tajemství, která zpochybňují povahu lidské existence a naše místo ve vesmíru.

22. století. Umělá inteligence je integrována do všech průmyslových odvětví, Měsíc a Mars jsou kolonizovány, lidmi osídlené satelity obíhají kolem Neptunu, nejvzdálenější planety sluneční soustavy. Na Zemi se staví nová babylónská věž. Je to anténa, jejíž konec dosahuje až do vesmírného prostoru a která má sloužit k vyhledávání inteligentního mimozemského života.

Tým budující tuto obří stavbu vede Roy McBride (Brad Pitt). Astronautem se stal díky svému otci (Tommy Lee Jones), jenž byl velitelem výzkumné expedice projektu Lima. I jejím úkolem bylo pátrat po vyspělém mimozemském životě a před dvaceti lety zmizela kdesi v hloubi vesmíru. Nyní je Země postižena řadou nečekaných katastrof, které zasáhnou i stavbu obří antény. Americké zpravodajské služby se domnívají, že Royův otec stále žije a ohrožení Země má původ v explozích, ke kterým dochází u planety Neptun a souvisí s projektem Lima. Roy je vyslán na vesmírnou misi vedoucí přes Měsíc a Mars až k vnějšímu okraji sluneční soustavy, aby zde otce našel. Jeho cesta však odhalí tajemství zpochybňující samou podstatu lidské existence a jejího místa ve vesmíru.

Název filmu se odvolává k známému heslu Per Aspera Ad Astra, což v překladu znamená Přes překážky ke hvězdám. A proto si nesnadný úkol zadal i režisér filmu James Gray: „Mým cílem je vytvořit tu nejrealističtější verzi vesmírného cestování, jakou kdy bylo možné díky filmu prožít.“ I proto za kamerou stál jeden z nejpovolanějších, Hoyte Van Hoytema, který vytvořil obrazovou stránku takových filmů, jako jsou Interstellar, Spectre či Dunkerk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama