České tváře v LEC, PowerOfEvil zůstává v Americe
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek České tváře v LEC, PowerOfEvil zůstává v Americe

České tváře v LEC, PowerOfEvil zůstává v Americe

Filip Vít

Filip Vít

29. 11. 2019 15:00 5

V LEC bychom mohli vidět více českých hráčů než uplynulou sezónu.

Reklama

Přestupové okénko je stále otevřené a to znamená, že tu máme další várku přestupových informací. Kompletní přehled naleznete zde.

Češi v LEC, o Freeze není zájem

Zatím není potvrzen žádný český zástupce v nejvyšší evropské soutěži, ale pro české fanoušky to vypadá velmi slibně! V berlínském studiu by se v příští sezóně mohli představit hned čtyři hráči z naší země. Mimo Patrika a Humanoida by do LEC mohl zavítat Carzzy a denyk. 

Nejzkušenější Čech svou šanci nedostane. I v nadcházejícím roce se LCS a LEC obejde bez českého snajpra. Freeze aktuálně hájí barvy Mad Lions a je pravděpodobné, že s týmem ve španělské lize zůstane i nadále. 

České tváře v LEC, PowerOfEvil zůstává v Americe

Poe se opět shledá s IgNarem

PowerOfEvil zahájí již třetí sezónu v nejvyšší americké soutěži. Během dvou let v LCS působil německý midlaner ve dvou organizacích. Svou premiéru za velkou louží si odbyl v Optic Gaming. Minulý rok posílil CLG, které chtěl vrátit na vrchol. To se mu z části povedlo, když se s týmem pohyboval v top trojce. S partou kolem Stixxaye ale titul nezískali, ani se neprobojovali na světový šampionát.

V nadcházející sezóně se stane součástí celku FlyQuest, kde se mimo jiné po dlouhé době potká s bývalým parťákem z Misfits – IgNarem. S korejským supportem toho zažil Poe mnoho. Nejvíce nám v paměti utkvěla série proti SKT, kde jsme byli svědky pěti zápasů.

V1per, Santorin i Wildturtle zůstávají v týmu i pro další rok.

Origen opouští Kold

Xpekeho organizaci opouští po roce působení Kold. Dánský jungler se v nejvyšší evropské soutěži poprvé predstavil s týmem Splyce, se kterým se pod vedením YamatoCannona podíval na Worlds. Později Kold (dříve vystupující pod jménem Trashy) oblékl růžový dres Unicorns of Love. Letos si zahrál s českým střelcem Patrikem, s nímž figuroval ve finále jarního splitu LEC a značně se podílel na vítězství Evropy nad Amerikou na Rift Rivals.

Ke konci léta měl lesa pán Origenu zdravotní problémy a musel ho nahradit Zanzarah. Příští rok bude mezi linkami v jungli pobíhat Xerxe, jenž přišel ze Splyce. Kde najde Kold nový domov? 

Další přestupové perličky ve zkratce 

  • Toplaner fabFabulous po vzoru Frozena a Wolfa odchází ze SuperMassive.
  • Steelback a Comp opouští tým LDLC a hledají si nové angažmá.
  • Deus neprodloužil smlouvu s bbq Olivers a stěhuje se do Ameriky, kde bude působit v CLG akademii.
  • Jungler Kanavi se opět připojuje k JD Gaming.
  • Asistent kouče Dignitas Artemis odchází.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama