Poslední týden LCS! Kdo se podívá do play-off a kdo ostrouhá?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Poslední týden LCS! Kdo se podívá do play-off a kdo ostrouhá?

Poslední týden LCS! Kdo se podívá do play-off a kdo ostrouhá?

Honza Fremut

Honza Fremut

28. 3. 2020 19:00

Americká LCS se dostala do posledního týdne základní části. Na co se máme těšit?

Reklama

Je před námi poslední týden LCS a my se tak můžeme těšit na zápasy na krev, jelikož půjde o hodně. Jediné dva týmy, které mají své místo již jisté, jsou první Cloud9 a poslední Counter Logic Gaming.

Kompletní přehled nadcházejících zápasů naleznete v eSportovém přehledu.


Kdo si vybojuje místo ve winners bracketu?

Jelikož má LCS nový systém play-off, velkou výhodu získavají týmy, kterým se podaří umístit se na prvních čtyřech příčkách. Jistotu mají Cloud9, o další tři místa se bude bojovat. Nyní se o tyto místa dělí trojice Evil Geniuses, FlyQuest a Team SoloMid se skóre 9-7. Budou muset soutěžit nejenom mezi sebou, ale také s dalšími týmy, jenž jim šlapou na paty. A nepůjde jen o 100Thieves a Immortals, ale také o Team Liquid, který dvakrát porazil Team SoloMid a v případě shody bodů by měl tedy výhodu díky lepší vzájemné bilanci. 

Je ovšem nutné uznat, že Evil Geniuses mají skvělou formu, vždyť za poslední tři týdny vyhráli pětkrát v řadě. Čeká je ovšem Cloud9 a Immortals, o zábavu bude tedy postaráno.

Nový tým, stejná pohádka?

Dva známé americké celky se v předsezóně rozhodly pro obměnu kádru, jeden s vidinou zlepšení alespoň k přijatelné úrovni, druhý tým doufal v lepší výsledky na meziárodní scéně. Realita je ovšem úplně jiná. Jedná se o Counter Logic Gaming a Team Liquid. Zatímco CLG se na mezinárodní akci dostali naposled v roce 2016 a od té doby jsou jejich výsledky prachbídné, Team Liquid s akvizicí Broxaha cílil na vylepšení pověsti amerického League of Legends ve světě. 

Nyní ale najdeme oba tyto celky ve spodní části tabulky. Counter Logic Gaming se po minulém týdnu museli smířit s jistotou posledního místa, Team Liquid ovšem stále mají o co bojovat. Ztráta na postupové pozice do play-off dělá pouze jednu výhru, nebude to ovšem jednoduché, jelikož se potkají s FlyQuest a Cloud9. 

Poslední týden LCS! Kdo se podívá do play-off a kdo ostrouhá?


TH tip pro první hrací den: Cloud9 vs. Evil Geniuses Podaří se Evil Geniuses potvrdit svou formu proti Cloud9, kteří ztratili za celou sezónu pouze jediný zápas? Svenskeren výhrou proti svému bývalému celku může ukázat světu, o co Cloud9 přišli.

TH tip pro druhý hrací den: Evil Geniuses vs. Immortals

Zatímco Francie a Itálie jsou v boji proti koronaviru spojenci, jejich vyslanci v LCS Jiizuke a Eika se proti sobě postaví na midlane v nemilosrdné bitvě. Favority budou jistě Evil Geniuses, jaká bude ovšem realita?  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama