Pořad Watchpoint se ohlíží za prvním kolem
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport Článek Pořad Watchpoint se ohlíží za prvním kolem

Pořad Watchpoint se ohlíží za prvním kolem

Michal Kovář

Michal Kovář

16. 1. 2018 10:16

Komentátorská trojice nás provedete tím nejlepším z úvodního týdne.

Reklama

Overwatch League byla obrovským krokem do neznáma. Mohla se stát největším propadákem nebo průkopníkem nového esportového systému. Týmy, ač pro první sezónu všechny usazené v Los Angeles, reprezentují metropole po celém světě. Díky tomu si k nim fanoušci našli vyšlapanou cestičku a mocně je podporovali na streamu i v barech ve svých domovských městech.

Overwatch League si zároveň Blizzard Entertainment pořádá samo. Nesvěřili své dítko do rukou externí společnosti, ale s rodičovskou péčí nejprve zajistili domov v podobě naprosto dokonalé Blizzard Areny a postupně si svou nejambicióznější esportovou ligu vychovávají k obrazu svému. Zařadili se tak po bok Riot Games, kteří na tento model přistoupili před mnoha lety. Obě ligy nově také spojuje model franchisingu, který z velké části odbourává sestupové a postupové možnosti. Investice do týmů a reklamní smlouvy se sponzory jsou díky tomu méně rizikové a v neposlední řadě se vyjednávací pozice hráčů ve vztahu k podílům na zisku rapidně zvýšila.

Liga není jen o streamech ze zápasů, ale tvoří ji i doprovodný program. Ať již mluvíme o rozhovorech s hráči, aplikaci pro mobily, podpoře lokálních událostí nebo sestřizích z posledního odehraného kola. Uber, Mr. X a Monte nás v pořadu Watchpoint provedou těmi nejzajímavějšími momenty. Overwatch získal svůj "Magazín Ligy mistrů", v němž se ve 45 minutách podíváme na higlighty a aktuální témata z OWL.

Jak zatím hodnotíte Overwatch League?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama