Polovina zápasů ve skupinách Worlds je za námi, Evropanům se nedařilo
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Polovina zápasů ve skupinách Worlds je za námi, Evropanům se nedařilo

Polovina zápasů ve skupinách Worlds je za námi, Evropanům se nedařilo

Honza Fremut

Honza Fremut

13. 10. 2021 18:58

Evropské týmy se trápí, Fnatic stále čekají na výhru.

Reklama

Největší svátek světového League of Legends je již v plném proudu. Během úvodních tří dní skupinové fáze odehrály týmy již polovinu svých zápasů v základních skupinách. Větší radost zatím mohou mít fanoušci východních týmů, na druhé straně podporovatelé především evropských týmů nezažívají nejradostnější dny.

Carzzy a spol. dokázali porazit Korejce, přesto jsou až třetí

Skupinu D si hlavně čeští fanoušci spojí s MAD Lions. Lvíčata z Madridu taženi českým duem Carzzy-Humanoid překvapivě porazili v těžkém zápase korejské Gen.G a dokázali si tak zajisté zlepšit náladu po úvodní prohře s americkým Teamem Liquid. Ve třetím dni se Lvíčata potkala s čínskými LNG Esports. Ačkoliv fanoušci doufali v další skalp východního týmu, Humanoidova parta si po nepovedeném teamfightu kolem draka připsala druhou porážku.

Polovina zápasů ve skupinách Worlds je za námi, Evropanům se nedařilo

MAD Lions zatím trápí především nestálé individuální výkony hráčů. V prvním a třetím zápase nepředváděl především Elyoya ideální výkony a kvůli své agresivitě zbytečně umíral. Na druhou stranu to byl on, kdo ve druhém zápase přispěl největší měrou k vítězství nad Gen.G. Držíme tedy palce všem hráčům MAD Lions, aby v odvetných zápasech měli více štěstí a dokázali se probojovat do play-off.

Rogue vyhráli pouze nad Cloud9, Fnatic jsou bez Upseta bezzubí

Ani další evropské týmy neměli v prvních skupinových zápasech štěstí. Ve skupině A hrající Rogue (společně s DWG KIA, FunPlus Phoenix a Cloud9) si zatím na konto připsali pouze jedinou výhru. Nutno uznat, že mají velmi těžkou skupinu a výhru si vybojovali podle očekávání s americkými Cloud9. V barvách Rogue zatím předvádí nejsolidnější výsledky duo Larssen-Hans sama a díky výhře nad Cloud9 stále není jejich postup nereálný.

Třetím evropským týmem není nikdo jiný než Fnatic. Oranžové pětce ovšem schází ADC Upset, který se vrátil domů kvůli rodinné záležitosti. A jeho absence se na výkonech týmu velmi podepsala. Nelze říct, že by jeho náhrada v podobě BEANa byla nedostatečná, ale utrpěla především týmová sehranost a všichni hráči předvádějí podprůměrné výkony. Pravdou je, že Fnatic před začátkem Worlds nepočítali s Upsetovou absencí a s BEANem nescrimovali. Čas ovšem nyní hraje proti nim a lze jen tipovat, jestli se za tak krátkou dobu dokáží lépe sehrát.

Polovina zápasů ve skupinách Worlds je za námi, Evropanům se nedařilo

EDG dominují skupině B

Jedinou skupinou bez evropského zástupce zatím proplouvá čínský obr EDG bez zaváhání a má postup do čtvrtfinále na dosah. Faker a spol si poradil jak s americkými mistry 100 Thieves, tak s DetonatioN FocusMe, a hledí tak na vrchol tabulky z druhého místa se ztrátou jediné výhry. Právě japonský mistr stále čeká na první vítězství a chce-li pomýšlet na postup, nesmí už zaváhat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama